25 октября 2016

Descoperă Moldova: Nata Albot despre comorile țării redate prin obiectivul fotografilor

Jurnalista Nata Albot a ghidat echipa de cei 11 fotografi străini și autohtoni care au participat la turul „Descoperă Moldova” în vara anului 2016. Cele mai colorate impresii ale Natei pot fi citite în interviul ce urmează.

Turul fotografic s-a desfășurat în perioada 1 — 6 august 2016, având obiectivul de a capta autenticitatea turistică. Nata Albot, alături de echipa de fotografi au parcurs un traseu lung, vizitând 22 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova.

descopera-moldova-gustar-experience-12

„Sunt în continuare sub impresia acestei călătorii, pentru că am fost încântată să descopăr atâta bogăție nevalorificată în țara noastră”, afirmă jurnalista.

Imaginile captate de 11 fotografi originari din Republica Moldova, România, Italia și Franța redau atracțiile turistice din Republica Moldova, bucatele tradiționale, meșteșugurile, oamenii sin sate, aventurile de care se pot bucura turiștii în zonele rurale, precum ar fi degustarea vinurilor și a brânzeturilor, plimbări cu barca pe râul Nistru, drumeții pe stâncile de la Orheiul Vechi și alte experiențe captivante prin care turiștii pot descoperi Moldova așa cum nu si-au imaginat-o vreodată.

„Activitățile care ar fi atractive pentru turiști sunt, în primul rând, cele culinare, întrucât avem un patrimoniu culinar deloc cunoscut, dar divers, savuros și autentic. Apoi, activități de explorare a tradițiilor, care în țările civilizate tot mai puțin sunt întâlnite.”

descopera-moldova-gustar-experience-11

Nata Albot a avut misiunea de a ghida o echipă de fotografi care au transmis cu măiestrie momentele, peisajele, oamenii și tradițiile Moldovei, ce servesc drept o dovadă autentică a comorilor meleagurilor moldovenești. Itinerarul a inclus destinații și mai puțin cunoscute care au fost descoperite în timpul călătoriilor anterioare. Câteva dintre locurile pe care le-a vizitat echipa sunt Fermiera Eco din Bahmut, Familia Osipov care produce Brânză de popeasca și unele activități precum kayakingul cu camping pe noapte și cina în vie la Etcetera. Fotograful francez Fabien Lainé a a fost invitat pentru a face workshop-uri practice despre travel photography.

gustar-experience_et-cetera-winery_by-valeriu-istrati-33

Cei 11 participanții au fost selectați din rândul celor care s-au înregistrat în baza unui call out pe Facebook.

Potrivit spuselor Natei Albot, a remarcat la fotografii străini „bucurie, plăcere, uimire, dorința de a povesti și altora”.

gustar-experience-descopera-moldova-2

„Moldova pentru străini este exact așa cum vrem noi să fie. Noi putem clădi această identitate și nu e deloc complicat, trebuie doar identificate punctele noastre forte și corect ambalate. Credeți-mă, se vor găsi suficienți doritori să o descopere, dacă vom ști pe ce nișă să ne poziționăm.

gustar-experience-descopera-moldova-1

„Turismul în Moldova e colorat, gustos, securitar și încă ieftin. Turismul în Moldova oferă experiențe autentice, pe care le caută călătorii.”

O selecție de 40 de fotografii captate în cadrul turului au fost expuse anterior la Chișinău, imagini ce fac dintr-o campanie complexă de promovare a Moldovei ca destinație turistică autentică. Acum puteți vota pozele online aici, iar fotograful a cărei creație va acumula cele mai multe aprecieri, va fi premiat. De asemenea, aceste imagini au fost tipărite pe cărți poștale cu un tiraj de 10.000 de exemplare, ce s-au distribuit gratuit la Aeroportul Chișinău, în cele mai mare hoteluri din Chișinău, dar și la info point-urile din cadrul Zilei Naționale a Vinului.

gustar-experience-descopera-moldova-3

„Arta fotografică este un mijloc eficient de promovare a turismului în țară, deoarece atunci când oamenii caută pe Net o destinație, imaginile îi ajută să ia o decizie. Având poze frumoase cu țara noastră, investim în ambalajul și eticheta noastră”, conchide Nata Albot.

Foto: Stefano Zuliani, Valeriu Istrati și Fabien Lainé

 

Подписывайся