„Descoperă Moldova” în cărțile poștale distribuite gratuit la Aeroportul Chișinău
Telegram

Fotografiile captate în cadrul proiectului „Descoperă Moldova” au servit drept baza unor cărți poștale ce sunt distribuite gratuit la Aeroportul din Chișinău.

Atât chișinăuienii, cât și oaspeții capitalei au ocazia să descopere peisajele, oamenii și obiceiurile moldovenești prin intermediul cărților poștale. Acestea pot fi expediate direct la aeroport, indicând o adresă a unei țări ce face parte din UE sau CSI. Cărțile poștale au deja o marcă, e nevoie de scris adresa destinatarului și conținutul mesajului. „Postcard Box” este denumirea cutiei în care se plasează cărțile poștale ce urmează a fi transmise.

descopera-moldova-aeroport-1

 

La elaborarea cărților poștale au fost utilizate 40 de fotografii care redau atracțiile turistice din Republica Moldova, bucatele tradiționale, meșteșugurile, oamenii din sate, aventurile de care se pot bucura turiștii în zonele rurale, precum ar fi degustarea vinurilor și a brânzeturilor, plimbări cu barca pe râul Nistru, drumeții pe stâncile de la Orheiul Vechi și alte activități captivante.

Imaginile au fost captate de 11 fotografi originari din Republica Moldova, România, Italia și Franța, care au redat cu măiestrie comorile a 22 de localități din țară. Turul fotografic s-a desfășurat în perioada 1 — 6 august 2016, având obiectivul de a imortaliza autenticitatea turistică.

descopera-moldova-aeroport-2

 

Proiectul are drept scop promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică pentru băștinași, dar și pentru turiștii care vizitează țara. Fotografiile au fost expuse anterior în Chișinău în cadrul unei expoziții ce reconfirmă suportul acordat de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova pentru dezvoltarea sectorului turismului din țara noastră, un domeniu strategic și competitiv.

Imaginile pot fi văzute și votate acum și online, iar fotograful a cărei lucrare va obține cele mai multe voturi va fi premiat.

descopera-moldova-aeroport-4

 

descopera-moldova-aeroport-3

 

 

Realizarea vernisajului de fotografie ”Descoperă Moldova” a fost posibilă cu suportul proiectului de Competitivitate al USAID Moldova și face parte dintr-o campanie amplă de promovare a Moldovei ca destinație turistică la nivel local și internațional.

Votează fotografia preferată online aici.

Telegram