Centrul de Limbi Moderne ILTC a inițiat un proiect de caritate cu ocazia aniversării a 22 de ani
Telegram

CENTRUL DE LIMBI MODERNE ILTC A INIȚIAT UN PROIECT DE CARITATE CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 22 DE ANI

Centrul Internațional de Limbi Moderne ILTC din Chișinău a marcat recent cea de-a 22-a aniversare. Atât profesorii, cât și studenții au sărbătorit cu voie bună ziua de naștere a școlii, au avut parte de un program distractiv și au inițiat un proiect de caritate.

22_bd-iltc_day-1-509

La cei 22 de ani de activitate, centrul ILTC a decis să adune forțele și să ofere un ajutor persoanelor ce suferă de boli incurabile. La îndemnul profesorilor, studenții școlii au salutat entuziasmați ideea de a participa la un joc de cunoștințe ce se va desfășura în limba engleză – quiz și a contribui prin acest fel la o cauză de binefacere. Peste 16 mii de lei colectați din vânzarea biletelor vor fi donați organizației Hospice Angelus Moldova, drept suport și susținere oferit pacienților.

22_bd-iltc_day-1-875

Tamara Butucel, director de studii:

tamara-butucel-e1476177777987-150x150„Echipa ILTC este una dinamică, pozitivă și suntem uniți printr-o misiune comună de a face lecțiile și învățarea unei limbi străine o plăcere. Ne axăm pe rezultatul studenților, pe care îl considerăm succesul nostru, ce poate fi văzut chiar de la început. Noi suntem, de asemenea, entuziaști și dinamici atunci când este vorba despre dezvoltarea profesională continuă a tuturor profesorilor.

Proiectele sociale au devenit o tradiție în cadrul centrului nostru. Mereu spunem că suntem o familie, studenții și profesorii, și atunci fiecare bine îl facem împreună. Anul acesta am decis să colaborăm cu organizația Hospice Angelus, pentru a ajuta pacienţii, care au nevoie de îngrijire paliativă. Am combinat două lucruri – utilul cu plăcutul, am reușit să oferim un ajutor prin participarea noastră la un quiz. Toți banii colectați vor fi utilizați pentru tratamentul copiilor și adulților grav bolnavi. Mesajul pe care îl transmitem întregii țări este: Orice ajutor mic e valoros. Împreună putem face diferență.”

22_bd-iltc_day-1-486

 

Teo Mîndrescu. CRC manager:

teodora-mindrescu„ILTC înseamnă cadru didactic calificat. Creșterea profesională, training-uri internaționale și perfecționarea continuă a planului de învățământ reprezintă cei trei piloni pe care se ține demn și ferm lumea ILTC. Profesorii noștri sunt niște persoane cu experiență care întotdeauna dau dovadă de profesionalism și multă creativitate. În acest mod, la ILTC fiecare detaliu este bine gândit și pus la punct, pentru a asigura desfășurarea unui studiu calitativ, profesional și productiv.

Este o frumoasă tradiție, ca în fiecare an, la început de octombrie, ILTC să își sărbătorească ziua de naștere alături de oameni dragi, frumoși la suflet și la chip. În această zi vin cu cele mai frumoase și calde urări de bine. Îi doresc prosperitate, bunăstare și ani înfloriți.”

qiuz-night-81

Printre studenții ILTC sunt copii, tineri și adulți, care sunt încântați atât de felul în care se desfășoară studierea unei limbi străine la acest centru modern, cât și de metoda de învățământ abordată. Studenții susțin de fiecare dată inițiativele frumoase și se implică entuziaști, fiind ghidați cu toții de dorința de contribui la proiectele sociale organizate de ILTC și a oferi ajutorul său celor care au nevoie.

Vasiliev Diana, student:
balan-mariana„Am ales să studiez limba engleză la ILTC, deoarece aici activează o echipă de profesioniști, cu rezultate foarte bune, care s-a manifestat pe piața din Republica Moldova, având profesori dotați și experimentați. Lucrez într-o companie internațională. Acum 12 ani am studiat limba franceză și acum e necesar să învăț limba engleză. Îmi doresc să ajung la un nivel avansat pentru a-mi ameliora aptitudinile de comunicare cu colegii din alte țări.

În perioada actuală sunt o mulțime de persoane neajutorate ce au nevoie de suport, iar proiecte precum cel inițiat de ILTC este foarte important, pentru a face viața mai frumoasă. Susțin această idee și sper că proiecte de caritate de acest gen vor avea loc în continuare.”

 

Djamilea Abdullaeva, student:

djamelea-abdullaeva

 

„Lecțiile la ILTC trec foarte interesant și ușor, iar cele două ore nu se simt deloc. Eu particip la quiz, deoarece vreau să ajut persoanele care au nevoie și, de asemenea, să petrec vesel câteva ore alături de echipă.”

 

 

22_bd-iltc_day-1-1165

Părinții sunt, de asemenea, încântați de modul de predare și de colectivul profesoral și au ales ILTC dintre celelalte opțiuni bazându-se pe recomandări, studii personale, echipa de profesori și atmosfera ce domină în cadrul școlii.

Balan Mariana, părinte:
vasiliev-diana„Am ales pentru copilul meu centrul de instruire ILTC conform unei recomandări, dar am efectuat și un studiu de piață printre școlile din Chișinău. După ce am analizat totul, am descoperit că ILTC este de cel mai înalt nivel, ne este comod să ne deplasăm aici și a fost opțiunea primordială pe care am pus accent. Este binecunoscut că engleza este o limbă de circuit internațional și studierea ei asigură accesul copilului meu către școlile și universitățile internaționale și posibilitatea de a comunica liber peste hotarele țării noastre. ILTC este un mediu unde copilul se simte relaxat, unde profesorul întâlnește copilul cu entuziasm și bucurie, unde există perseverență, prietenie și comunicare, acestea sunt criteriile de bază care asigură a unui copil și succesul în învățarea unei limbi străine.”

22_bd-iltc_day-1-237

 

Profesorii ILTC, utilizând metoda comunicativă, vorbesc chiar din prima lecție cu studenții noi veniți în limba de studiu aleasă. Astfel, este creat mediul lingvistic necesar, în care studenţii „plonjează” în timpul orelor, fapt care le permite acestora să depăşească cu succes barierele lingvistice.

Anna Iskra, profesoară:

ana-iskra„Cele mai eficiente metode sunt cele interactive, jocurile la care participă studenții noștri, tehnici pe care le perfecționăm an de an. Activitățile preferate ale studenților sunt cele în care se pot manifesta pe deplin și implicarea profesorului este minimă. În asemenea momente ei interacționează, fac schimb de cunoștințe și emoții. Noi, profesorii, suntem instructori și misiunea noastră este să indicăm direcția spre care să se orienteze, de aceea ei sunt atât colegi, cât și profesori unul pentru celălalt.

Este important să ne implicăm în proiecte sociale atunci când avem posibilitatea să facem acest lucru. Imaginea unei societăți se reflectă în atitudinea față de cei slabi, bătrâni și copii. Noi suntem o parte din societate și este datoria noastră să oferim un ajutor.”

22_bd-iltc_day-2-91

Maria Blaga, profesoară:

maria-blaga„Participarea la acest proiect de caritate este foarte importantă, pentru că ajutăm persoanele care au nevoie, aducem lumină în casele și sufletele lor. Această inițiativă ne unește pe noi, studenți și profesori, pentru a face un lucru bun. Persoanele care studiază la ILTC au fost receptivi cu privire la această idee, deoarece au posibilitatea de a oferi un ajutor prin intermediul participării la quiz.

Succesul depinde atât de profesor, cât și de student, întrucât noi îi acordăm motivația și interesul de a învăța o limbă străină, iar studentul depune efort pentru a reuși. Ceea ce îmi place în munca mea este colectivul, școala și studenții, care mereu sunt prietenoși, zâmbitori și se creează o atmosferă plăcută.

Centrului ILTC îi doresc să atingă culmile succesului, să mențină familia unită, fericită și plină de prieteni adevărați, să fie sănătoasă, pentru că fiecare persoană contează și, de asemenea, îi urez mulți ani înainte.”

qiuz-night-4

Maria Ivanova, profesoară:

maria-ivanova„Suntem conștienți că lecția cu durata de două ore este mult pentru student și atunci când facem programul unei lecții, luăm în considerație toate particularitățile, precum cele fiziologice și psihologice. Dacă persoana îndeplinește aceeași sarcină pe parcursul a două ore, creierul se află în regim stand-by, de aceea încercăm să diversificăm lecția prin intermediul activităților pe care le facem, ce antrenează atenția vizuală, auditivă și motorie. Toate aceste lucruri se fac pentru ca orele să fie interesante și productive.”

Victoria Iacovina, profesoară:

vica-iacovina„I always wake up with a smile on my face because I love my job. La ILTC am colegi minunați care sunt gata să vină în ajutor la necesitate, aici mă simt ca într-o familie. Lecția mea este interesantă, de obicei aleg subiecte emoționante și toți studenții se implică activ, lucrează în perechi, se schimbă între ei pentru a nu se obișnui cu o singură persoană. Însușirea unei limbi străine depinde de student, de dorința pe care o are. E nevoie de circa 2,5 ani pentru a cunoaște la perfecție o limbă străină, în școala noastră acest lucru este posibil. Cu ocazia zilei sale de naștere, îi doresc ILTC să rămână în continuare la fel de călduros, confortabil, minunat și fie ca întotdeauna atât studenții, cât și profesorii să fie dornici să revină aici.”

22_bd-iltc_day-1-955

 

Atât studenții, cât și profesorii au petrecut o seară veselă și cognitivă, iar cel mai important – au colaborat pentru un țel nobil, cel de a ajuta persoanele ce suferă de boli incurabile. Aportul colectivului ILTC înseamnă o viață mai fericită pentru zeci de persoane. Astfel centrul ILTC, în frunte cu profesorii și studenții săi, au ales o metodă creativă de a combina utilul și plăcutul participând la un Quiz, iar prin intermediul organizației Hospice Angelus, roadele efortului depus vor ajunge la destinație.

Centrul Internațional de Limbi Moderne ILTC din Chișinău lansează deseori proiecte sociale de binefacere, bucurându-se de implicarea activă și entuziastă a colectivului în organizarea și participarea la inițiativele caritabile create pentru a lăsa amprenta unul lucru bun obținut în comun asupra comunității.

razdelitel punktir

ILTC se descifrează ca International Language Training Center, istoria sa luând naștere în 1994. Pe parcursul a două decenii, ILCT a dezvoltat o școală în care profesorii și studenții sunt o familie. În procesul de studiu la ILTC este utilizată metoda comunicativă, care dezvoltă armonios toate competenţele lingvistice de bază: vorbirea scrisă şi orală, citirea şi înţelegerea unei limbi străine după auz.

În cadrul centrului se studiază limbile: română, rusă, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană, anul de studiu fiind repartizat pe mai multe semestre, iar lecțiile fiind accesibile pe tot parcursul zilei, dimineața, la amiază și seara.

Centrul de instruire în limbi străine ILTC este situat pe strada Petru Rareș, 43. 

Telegram