Totalizare CRONOGRAF TUR și PREMIERA FILMULUI „THE GUIDE”
Начало: 12/10/2015 - 18:00
Место: Centrul Cultural Odeon, Mihai Eminescu 55
Цена: free
FACEBOOK

OWH Studio vă invită la evenimentul de totalizare a turneului cinematografic CRONOGRAF TUR și la PREMIERA ABSOLUTĂ în Republica Moldova a filmului „THE GUIDE”.

Al doilea an consecutiv sub egida Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, OWH Studio a realizat turul cinematografic CRONOGRAF TUR. Din dorinţa de a aduce documentare pe marele ecran cât mai aproape de publicul larg, CRONOGRAF TUR a călătorit cu un program de proiecţii ambulante în 21 de localități din Republica Moldova. CRONOGRAF TUR a deschis ușile caselor de cultură şi a organizat proiecții în aer liber, oferind publicului din întreaga țară o retrospectivă a celor mai bune filme prezentate în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Evenimentul de totalizare organizat pe data de 12 octombrie va demara cu o prezentare despre CRONOGRAF TUR, unde vor fi prezenți organizatorii şi partenerii proiectului care vor vorbi despre impactul şi rezultatele proiectului şi va continua cu making of-ul turneului de vară.

În cadrul evenimentului va avea loc premiera absolută în Republica Moldova a filmului „THE GUIDE”, o producție ucraineană, dramă istorică realizată de celebrul regizor şi scenarist Oles Sanin. Producătorul filmului și directorul companiei independente de film „Directory Films” – Igor Savychenko va fi prezent la eveniment pentru discuții cu publicul și presa.

Filmul de lung metraj „THE GUIDE” a fost turnat de compania „Pronto film” cu sprijinul Agenţiei de Stat pentru Cinematografie a Ucrainei, fiind înaintat din partea Ucrainei în anul 2014 pentru premiul „Oscar” al Academiei americane de film la categoria ”Film în limbă străină”. Filmul este laureat al mai multor festivaluri cinematografice internaţionale.

OWH Studio organizează acest eveniment în parteneriat cu EUNIC, SDC Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, ICOM Moldova, proiectul One World in Schools, compania MOLDTELECOM şi Jurnal TV.

INTRARE LIBERĂ

Telegram