Cronograf – Ediţia XI
Начало: 30/05/2013 - 13 : 00
Конец: 03/06/2013 - 22 : 00
Место: Centrul Cultural Odeon (str. Mihai Eminescu, 55)
Цена: ?
FACEBOOK

Timp de 10 ani v-am deprins cu documentare bune. Din ce în ce mai bune.

Anul acesta, între 30 mai şi 3 iunie, 22 de ţări – din America Latină (Chile) până-n Orient (China) – se întâlnesc la Chişinău la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF.

36 regizori vă aduc realităţi de pe tot mapamondul în 30 de filme participante la cele două secţiuni internaţionale:

  • SECŢIUNEA PRINCIPALĂ – participă documentare cinematografice din toată lumea fără restricţii tematice, cu excepţia filmelor de propagandă politică, religioasă, comercială etc.
  • SECŢIUNEA cadRO. Autori români, dar şi străini sunt invitaţi să participe în cadrul acestei secţiuni cu documentare despre români şi comunităţile româneşti de pe tot globul. Unică prin specificul ei pe lista festivalurilor de film din lume, această secţiune oferă o imagine de ansamblu a vieţii şi destinelor românilor, oriunde ar fi ei.

De asemenea, avem 9 producţii la SECŢIUNEA PRODUCŢII LOCALE, unde participă lucrări realizate în cadrul studiourilor independente şi a posturilor TV din Republica Moldova.

Detalii despre program şi filmele participante le găsiţi pe www.cronograf.md

Vă aşteptăm cu drag la CRONOGRAF, ecranul unde realitatea devine artă!

SECŢIUNEA PRINCIPALĂ – Molodova, “La marginea pădurii”, Regie: Ion Donică

 

“La marginea pădurii”- un documentar despre un frate și o soră dintr-o familie săracă. Sioma are 18 ani și e puțin bolnav, motiv pentru care nu a mers la școală. Nastea are 16 ani și are o reușită proastă la școală. Ei petrec o bună parte a timpului, păscând vitele lângă pădure.

Telegram