Studenții ASEM au fost premiați la concursul celor mai bune idei de afaceri
Telegram

Studenții Academiei Economice a Moldovei (ASEM) au fost premiați vineri în cadrul concursului „Idei de afaceri”, ediția 2015, ce s-a finalizat în această vineri, 18 decembrie.

Șase cele mai bune idei și business planuri au ajuns în etapa finala a concursului, având menirea să treacă de prezentarea publică a planurilor de afaceri, după care au fost evaluați de un juriu alcătuit din 11 membri, oameni de afacere și decani și prorectori ASEM.

Ediția din acest an a propus participanților cele mai mari premii bănești de până acum. Locul I – 25 mii lei, locul II – 20 mii lei, locul III – 15 mii lei și ultimele trei locuri – câte 13 mii de lei. La fel, cei șase finaliști au ocazia de a deveni rezidenți ai Incubatorului de Afaceri ASEM, unde pot beneficia de un birou în care-și vor dezvolta activitatea.

incubator de afaceri asem 2015 (2)

Iată care sunt cei șase finaliști și marele câștigător, premiat cu 25 mii lei:

Locul I

incubator de afaceri asem 2015 (6)

Popovici Alexandru – Crearea unei companii prestatoare de servicii de decorare a evenimentelor, confecționare și comercializare a produselor handmade

„Emoțiile pe care le-am trăit pe parcursul participării la acest concurs sunt de nedescris. Nopți nedormite, multe griji și efort, însă, într-un final, toate sau transformat în emoții de fericire. Suntem foarte mulțumiți de rezultat și vom face tot posibilul să nu dezămăgim persoanele care și-au dat votul pentru echipa noastră. Un concurs ce ne-a deschis porțile spre lumea antreprenoriatului, ne-a ajutat să facem cunoștință cu alți tineri activi ce au aceleași aspirații ca și noi, iar mulțimea de sfaturi și îndrumări de la moderatori, cu siguranță vor contribui la succesul viitoarei noastre afaceri”, a spus Alexandru, câștigătorul concursului.

Locul II

incubator de afaceri asem 2015 (1)

Cociug Andrei – No Time for Waiter – aplicație pentru localuri ce va înlocui chelnerul

Locul III

incubator de afaceri asem 2015 (7)

Goțonoaga Victoria – Confecționare și comercializarea articolelor de birotică handmade

Locul IV

incubator de afaceri asem 2015 (4)

Tataru Eugenia – Promovarea și comercializarea produselor create de tineri meșteri

 

incubator de afaceri asem 2015 (10)

Adamciuc Ludmila – Centru de formare personală

 

incubator de afaceri asem 2015 (8)

Ciochina Vitalie – Serviciul pentru părinţi – CopilulMeu.md

 

Dintre cei 14 studenți ASEM care s-au înregistrat în concurs în toamna anului 2015, doar 6 au ajuns la etapa finală, după un curs intensiv de instruire, elaborarea și evaluarea planurilor de afaceri.

incubator de afaceri asem 2015 (9)

incubator de afaceri asem 2015 (3)

incubator de afaceri asem 2015 (5)

Etapa de instruire a fost alcătuită din cinci module, în care s-a discutat despre aspectele importante ce trebuie de reținut pentru a lansa o afacere și a o dezvolta într-una de succes, precum ar fi managementul, planul operațional al afacerii, planul de marketing, planul financiar ș.a. Printre trainerii care participat la această etapă sunt specialiștii Popa Vitalie, Hristev Eugeniu, Sandulachi Veronica.

De asemenea, au fost invitați speakeri care și-ai împărtășit din experiența lor în afaceri studenților, oferind învățăminte despre gestionarea unei afaceri, posibilitatea de a eșua și forța necesară pentru a cuceri noi și noi înălțimi, printre care Balaban Vladimir, Ilie Dercaci, Mija Artur, Eugen Tanas, Veaceslav Bologan ș.a., dar și rezidenți ai Incubatorului.

Foto: Facebook/studentie.md

Telegram