24 декабря 2015

Scrisorile de Crăciun ale copiilor din Moldova au ajuns la Moșul din Laponia

Câțiva aventurieri moldoveni au urcat la bord și au pornit într-o expediție spre tărâmul adevărat al lui Moș Crăciun – Laponia.

Au parcurs un traseu de peste 8 mii de km, un drum de 10 zile, trecând prin 10 ţări, pentru a duce cele o mie de scrisori ale copiilor de acasă la Cercul Polar. Cei patru moldoveni care au pornit spre Laponia sunt Ilie Toma, Anatol Untura, Alex Berdicevschi și Victor Guzun.

Distanţă totală expediţie: peste 8,000 km (+3,500 km)
Punct de start: Chişinău, Moldova
Destinaţie: Laponia, ţara lui Moş Crăciun
Ţări traversate: Moldova, România, Ungaria, Slovacia,
Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Germania

„L-am anunţat pe Moş că venim tocmai din Moldova cu mii de scrisori ale copiilor din toată ţara, care aşteaptă cu sufletul la gură ca scrisoarea lor să ajungă în mâinile Moşului, iar în noaptea de Crăciun să primească o vizită minunată de la adevăratul Moş Crăciun. Moşul se miră, ca-ntotdeauna, de faptul că noi am bătut atâta amar de cale lungă, din Moldova spre Laponia, la bordul unei maşini, dar ne-a mulţumit pentru că i-am adus astfel atâtea scrisori pentru el! Le-a primit cu drag şi a început a le răsfoi imediat! Rostea cu bucurie numele copiilor, a căror scrisori îi treceau prin mână, şi ne tot spunea dacă acel copil a fost cuminte în ultimul an. Spre bucuria noastră, se pare că toate scrisorile pe care le-am adus au venit doar de la copii cuminţi! Iar Moşul, bucuros şi cu inimă mare, ne-a rugat să le transmitem copiilor din Moldova un mare mulţumesc că aceştia i-au scris şi ne-a mai rugat să le transmitem să-l aştepte în noaptea de Crăciun, pentru că el va veni la fiecare dintre ei!”, relatează aventurierii.

 

moldovenii în laponia (2)

moldovenii în laponia (3)


 

moldovenii în laponia (4)


 

moldovenii în laponia (1)

 

Iată așa se simte spiritul sărbătorilor de iarnă, cu un peisaj de un alb imaculat și aurora boreală. În ajun de Crăciun au postat și un video care denotă cum a fost această călătorie în vizită la Santa Claus:
 

Foto: piataauto.md

Подписывайся