Deschiderea expoziției “Salutări din Moldova” @ Casa Zemstvei
Начало: 05/06/2015 - 19:00
Место: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Цена: free
FACEBOOK

Dragi prieteni,
vă invităm la deschiderea expoziției Salutări din Moldova, care va avea loc vineri, 5 iunie 2015, la ora 19:00, la Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău).

announcement_park_edit_web

Salutări din Moldova – expoziție de grup

participanți: Anton Polyakov, Oana Bivolaru, Vova Malostev, Andrei Venghiac și George Hneda
curator: Asier Pagola
perioada: 5-13 iunie 2015
deschidere: 5 Iunie 2015, ora 19:00

Salutări din Moldova este rezultatul unei analize concepute cu scopul de a iniția un dialog deschis cu publicul, aceasta fiind o reflecție a diversității și ambiguității teritoriul Moldovei.

4_web

Care sunt orientările care dictează și definesc frontierele noastre? Etnografia, istoria și granițele politice sunt doar unii dintre factorii care construiesc și modelează o regiune, actualitatea fiind mult mai complexă în condițiile în care teritoriul e divizat socio-politic. De aceea acest proiect propune să fie o abordare care pune la îndoială diferențele și asemănările aceluiași teritoriu, creând o metaforă despre ce este națiunea în ziua de azi.

Cu acest scop au fost invitați artiști din localitățile Chișinău, Tiraspol, Iași și Bacău pentru a reprezenta această nouă abordare teritorială și a crea un peisaj imaginar, folosindu-se de astfel de instrumente artistice precum fotografia, performance-ul și arta video. Ei ne invită la o călătorie pentru a înțelege nevoile și dorințele fiecărui individ în viața lui cotidiană. Fiecare expresie artistică propune o nouă perspectivă intimă și personală, sugerând diverse teme și simboluri deschise pentru interpretările fiecărui privitor.

Expoziția își propune să promoveze lucrările tinerilor artiști contemporani, lăsând la o parte teritorialitatea politică, deschizînd scena unor noi idei care adaugă valori pozitive unui dialog multicultural. Totodată este abordat conceptul de identitate a Moldovei, care pune la îndoială unde începe și unde se termină granița dintre politică și poezia națiunii.

zpatiu

Telegram