Billionaires, stay in space! – expoziție de pictură de Deniz Constantin @ Zpatiu
Начало: 04/11/2022 - 19:00
Место: Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev 103
Цена: -

Billionaires, stay in space! – expoziție de pictură de Deniz Constantin [RO], curator Bogdan Bălan
Vineri,
4 noiembrie 2022, ora 19:00 – vernisajul expoziției
Zpatiu (Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)

Program
sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 14:00 – 18:00
joi-vineri, 10-11 noiembrie 2022, ora 17:00 – 20:00
sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 14:00 – 18:00

Trecând prin influențe variate ale picturii moderne de la post-impresionsm până la bad painting sau stăpânitori contemporani nouă ai culorii și pensulației precum Baselitz, tablourile prezentate prezintă personaje caricaturizate, locuitoare ale unei lumi aflate sub capitalism. Discursul din spatele tablourilor lui Deniz este brut, presărat cu glumițe și cu revelațiile autorului despre viața consumeristă, sensul picturii, al culorii în pictură, despre ego-ul fragil al artistului, care de multe ori caută validare. Titlul expoziției este o reacție de dezgust față de afacerism, dar defapt acest dezgust ascunde de multe ori o relație complice cu instinctul de afacerist al autorului, care face o pictură vandabilă și aliniată gustului pieței. Defapt discursul anti-capitalist al lui Deniz se află într-o zonă a absurdului care se sprijină pe formele pe care acesta le-a asimilat din pictură modernă și contemporană.

Deniz Constantin [RO], 1984, pictor din București, a profesat în publicitate și în marketing digital, iar la un moment dat ca bucătar, pană când a descoperit că nu-i mai place capitalismul și că și-ar dori să-l răstoarne. A studiat pictura în Barcelona și-a expus de două ori la București.

Acest eveniment este organizat de Asociația Oberliht în parteneriat cu CSCI din RM și găzduit de Zpatiu, cu suportul Institutului Cultural Danez în cadrul programului Fondul Noii Democrații.

Telegram