CHIOȘC AIR: Dan Perjovschi în rezidență 27-31 mai 2014// Chisinau
Начало: 27/05/2014 - 18:00
Конец: 31/05/2014 - 20:00
Место: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale)
Цена: free

CHIOȘC AIR: Dan Perjovschi în rezidență
27-31 mai 2014

Între 27-31 mai 2014, Dan Perjovschi va participa la programul de rezidență CHIOȘC la Chișinău, unde alături de artiștii de pe loc va explora prin desenele sale subiecte locale (cum ar fi cele legate de transformările urbane din Chișinău, în particular fiind vorba de proiectul Bulevardului Cantemir și efectele ce le-ar putea produce asupra spațiului public dacă ar fi construit) precum și alte teme globale, care vizează atît cetățenii Republicii Moldova cît și cetățenii altor state.

dan-perjovschi_5_web

În aceste zile vă invităm să participați la următorul program:
– presentare publică cu Dan Perjovschi pe 27 mai; 

La vedere. Laolalta. La zid.

prezentare publică: 27 mai 2014, ora 18:00

locaţie: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale)
str. Șciusev 103, Chișinău

“Cum traiesc bine ca artist in Sibiu fara sa vind mare lucru la New York?”
Dan Perjovschi practica artistica 1984-2014

dan-perjovschi_6_web

O prezentare vizual-performativă a unei practicii artistice de 30 de ani din care ultimii 10 la nivel internațional de vîrf. De ce, cu ce și unde? Dan Perjovschi locuitește în Sibiu, România și expune peste tot în lume. Face o artă temporară care nu se poate vinde dar trăiește relativ confortabil. Cum este posibil? Care sînt tacticile, deciziile și motivele unui artist în lumea de azi? Cum te poți descurca în condiții și contexte precare? Ce este de făcut cînd nu te bagă nimeni în seamă? De ce să mai pictezi cînd nu ai bani de culori?

– atelier de stencil și aplicarea lor pe un perete în oraș pe 28 mai;

SPACES: atelier de stencil cu Dan Perjovschi și Vadim Tziganasj (invitație de a contribui la peretele comun)

Gazeta de perete: Dan Perjovschi&Friends

28 mai 2014, ora 10-16:00
locaţie: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale)
str. Șciusev 103, Chișinău

img_5868_web

Vino cu un stencil pe care l-ai facut deja dar crezi ca e mișto și merită sa-l mai faci o dată. Sau vino cu o idee de stencil pe care să o dezvoltăm pe loc (adu-ți și un carton și cutter să-l poți face). Singura mea condiție e ca stencilul să se refere la situația (socială, politică și culturală) de azi din Chișinău, Moldova sau din lume (Rusia, Ucraina etc.), chestii de zi cu zi sau lucruri mai globale despre societatea capitalistă (sau aia comunistă care încă respiră pe dedesupt).

Facem o “gazetă de perete” împreună, voi cu stenciluri colorate eu cu desene în alb negru…

– proiecția filmului Out of the Present de Andrei Ujică pe 29 mai; mai multe informații aici.

Dan Perjovschi este un artist vizual ce îmbina desenul, banda desenată şi graffiti în lucrări artistice prezentate direct pe pereţii muzeelor şi a spaţiilor de artă contemporană din întreaga lume. Desenele sale se referă la problemele politice, sociale şi culturale. El a jucat un rol activ în dezvoltarea societăţii civile din România prin intermediul activităţilor editoriale la Revista 22, o publicaţie culturală din Bucureşti, stimulînd schimbul dintre scena artistică contemporană internaţională şi cea din România.
perjovschi.ro

razdelitel_martini

CHIOȘC – program de rezidență pentru artiști
Programul de rezidență pentru artiști CHIOȘC încurajează crearea unor lucrări noi, produse în raport cu contextul și realitățile locale. El oferă posibilitatea de a explora diferite probleme ce se referă la situația Moldovei în general și de a analiza procesele care modelează astăzi spațiul public al Chișinăului.

chiosc.oberliht.com/air

razdelitel_martini

Acest eveniment este parte a programului de rezidență CHIOȘC organizat în cadrul proiectului SPACES al Uniunii Europene. Proiectul SPACES este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cultural al Parteneriatului Estic. Adițional proiectul este susținut de Fundația Culturală Europeană.

Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Țările din Est) adună la un loc artiști și lucrători din domeniul culturii din patru țări ale Parteneriatului Estic, Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, care se preocupă de reprezentarea unor subiecte sociale specifice pentru spațiile publice din orașele lor. Proiectul mai are drept scop fortificarea scenei independente de artă și cultură din aceste țări.

spacesproject.net

Telegram