În căutarea iubirii de cauciuc: cronica sex-shop-urilor din Chişinău

Prima dată e tot timpul mai greu, dar ştiam că trebuie s-o fac. Mai ales pentru că vizitarea sex-shop-urilor din oraş, pentru prima oară, ar putea fi singura senzaţie tare pe care o s-o încerc în jurul zilei îndrăgostiţilor. De aceea, mi-am luat inima-n dinţi şi o prietenă în calitate de copilot şi am pornit să descoperim lumea fantastică a cauciucului care vibrează.

 

sex-shop1

 

1. Elat

1

Prima lecţie: sex-shop-urile sunt ascunse: atât pe internet (le veţi găsi doar pe cele care vând online), cât şi în centrele comerciale. Punctul unu de pe lista mea se afla la Elat. L-am găsit la parter, undeva între un butic de suvenire cu delfini sau porumbei şi unul cu veselă, mereu plin de nănaşe, cuscre şi viitoare mirese înflăcărate. Ca să intri în buricul plăcerilor lumeşti, trebuie să dai la o parte o perdeluţă roşie, care ajunge cam până la genunchi. Normal, nicio soacră în toată mintea n-ar vrea să vadă ce se ascunde acolo.

Sprijinită cu coatele de tejghea stă o femeiuşcă de până-n 40 de ani, pare cuminte. Ar putea să vândă şi cartofi la piaţă sau delfini, în magazinul de alături, nu scrie pe fruntea ei unde lucrează. E şi destul de amabilă, şi înţelegătoare, ştie ce înseamnă să fii singur de ziua îndrăgostiţilor. Îmi arată unul „pentru începători”, cu trei viteze, împachetat atent cu peliculă. Când vede că mă codesc, scoate „ceva special pentru fete” – e roz bombon, nu prea mare şi are două şiruri de pietricele sclipitoare la bază. E gata împachetat, cu fundiţă. Îl dau la o parte şi mă îndrept spre raftul din faţă, pe care tronează adevăraţii regi: de toate mărimile (dar începând de la un XXL normal, probabil), culorile şi formele. Iar sus de tot, cu neon! „Frumos, frumos”, îmi şopteşte  o doamnă în bluză stretch cu floricele cafenii şi şlapi de casă, care tocmai intrase – şi ea vânzătoare. Aprob, îmi iau prietena ocupată cu studierea unor picături afrodiziace şi ieşim.

 

sex-shop1

 

2. Jumbo

2

Aici trebuie să treci de mai multe capcane de la etajul patru ca să ajungi la destinaţie. Un coridor întreg de rochii de mireasă, un loc de distracţii pentru copii colorat şi zgomotos şi un angajat, care, când îl întreb unde e sex-shop-ul, râde cu hohote, îmi arată direcţia cu mâna şi spune ceva de „samatâc”. Dar merită efortul. Pereţii sunt roşii, înalţi, rafturile pline cu de toate şi totul e păzit bine de o poliţistă, o taximetristă şi o drăcoaică nemişcate. Disneyland-ul vânătorilor de orgasme aici se află. Tot aici îl găsim şi pe vechiul nostru prieten roz bombon, cu pietricele.

Lecţia a doua: la sex-shop nu lucrează vreun Alfredo în vârstă, bronzat, cu mustaţă, cămaşă roşie, de satin şi pantofi de lac. La sex-shop lucrează femei de treabă, care se îmbracă la fel ca mamele noastre, adică oribil, seara ajung acasă şi le fac de mâncare copiilor lor şi singura cerinţă la angajare probabil e să ştie câteva bancuri bune, pe care să le spună diletanţilor de-alde mine. După ce ne mai oprim din râs, o întreb care e preferatul ei. Ezită o clipă, apoi se întinde la unul din rafturile de mai sus. „Americaneţ”, îmi spune. Dă cutia jos, o pune în faţa mea şi începe să o desfacă. Ţin minte că aveam vreo cinci ani când am primit cadou un set de ceşcuţe de plastic, portocalii, cu farfurioare şi multe alte tacâmuri. Era atât de frumos, încât mi s-a tăiat respiraţia pentru jumătate de minut, iar mama şi tata deja se speriaseră. Ei bine, Americanul era şi mai frumos. Când a văzut că nu mai am cuvinte, a scos o mănuşă de unică folosinţă. „Hai, pune mâna! Dacă vrei să-l cumperi, trebuie să stai în rând, că două fete de la magazinele din dreapta deja au făcut comandă.” Costă un pic peste $100 şi, probabil, merită fiecare bănuţ. Cred că o să vă spun mai multe când primesc următorul salariu.

 

sex-shop1

 

  3. Sun City

3

Lecţia numărul trei: vei avea impresia că eşti singurul nebun care frecventează astfel de magazine. Ca să găseşti mai uşor sex-shop-urile, căută un soi de lampă roşie, cu multe beculeţe, atârnată deasupra uşii. Una din astea se află şi la Sun City, deasupra intrării în magazinul care ar fi trebuit să se numească Sin City. În semiîntuneric, mă uit pe rafturi la aceleaşi produse pe care le-am tot văzut până acum. Cu excepţia unui departament mai mare, pentru bărbaţi de data asta. Îmi pică cu tronc o pereche de chiloţi, în care bărbăţia se îndeasă într-o pungă în formă de creion. Creativ. Până la urmă, ies din magazin cu două acadele în formă de penis, de câte 15 lei fiecare, „cu aromă identic naturală” şi pe drum mă gândesc că n-ar fi rău să mă aştepte la călduţ, acasă, un American cu şapte viteze.

Autor: Anastasia Condruc

Telegram