Festivalul Sporturilor Tradiţionale “Jocurile Daciei”
Начало: 25/05/2013 - 10 : 00
Место: s. Trebujeni, r. Orhei
Цена: -
FACEBOOK

Acest eveniment cultural trebuie să aducă aminte de unele tradiţii şi valori naţionale pe care cetăţenii noştri nu le mai cunosc sau sau nu au ocazia să le vadă şi chiar să participe la ele.

Locul în care se va petrece această festivitate este unul foarte frumos pe care l-am ales cu multă atenţie. Rîul, pădurea şi stînca crează un peisaj  pe care puţini l-au văzut şi care va fi un decor perfect pentru Festival. Celor care vor dori le va fi organizata trecerea din satul apropiat spre Festival cu caruţe decorate tradiţional.

Programul cuprinde cîteva competiţii tradiţionale atît pentru participanţi cît şi pentru spectatori. Prima va fi o intrecere a celor mai puternici barbaţi din R.Moldova şi Romania. Aceştia vor avea de dus buşteni şi pietre de peste 150 de kg, în diferite probe, luptînduse pentru titlu de “Cel mai puternic dac”. Apoi arcaşi şi luptători îşi vor demonstra iscusinţa în a mînui arme tradiţionale. Calăreţi, tineri flăcăi, vor încerca să demonstreze cine e cel mai rapid dintre ei. Ultimele probe sunt rezervate pentru spectatori: trînta, aruncarea suliţei, toiagul vor implica multă lume care nu în fiecare zi au ocazia să participe la astfel de manifestaţii. Finalul este rezervat unui cenaclu literar-muzical şi unui dans , “Jocul dacilor” , în care se vor prinde toţi cei prezenţi.

Programul festivalului îl găsiţi pe pagina Facebook.

Telegram