SPACES: CINEMA ÎN AER LIBER “Laboratorio 3, Ocupando el vacío”// 26.09

CINEMA ÎN AER LIBER – proiecție de film documentar

26 septembrie 2012, ora 20:00
APARTAMENT DESCHIS
str. București 68/1, Chișinău

LABORATORIO 3, OCUPANDO EL VACÍO
de Kinowo Media [ES]
2007 / 66’

În contextul sărbătorilor de independență a Republicii Moldova, de la finalul lunii august 2012, Chișinăul s-a ales cu două spații publice amenajate cu aportul colectivelor de arhitecți din Cehia, Georgia, România și a voluntarilor din Uniunea Europeană.

Unul din aceste spații nu este altceva decît o anexă la Apartament-ul Deschis amplasat pe str. București 68/1, pe care o vom folosi drept spațiu pentru proiecții în aer liber.

 

Prin prezentarea filmului LABORATORIO 3, OCUPANDO EL VACÍO în regia Kinowo Media (2007) noi continuăm programul de proiecții dedicat spaţiului public şi rolului său în societate.

Acest documentar prezintă istoria Laboratorului (Laboratorio), şi în special a celui de-al treilea spaţiu, numit Labo 3 – unul din cele mai controversate şi active spaţii culturale, sociale şi politice din Madrid.

Prin existenţa sa, Laboratorio a creat un spaţiu dedicat relaţiilor sociale din cadrul cartierului Lavapies. Un loc pentru tinerii care solicită acces la o locuinţă decentă în vremea celei mai brutale speculaţii urbanistice din Spania ultimilor ani, pentru rezidenţii unui cartier care resimt lipsa diversităţii în viaţa culturală, într-un oraş unde implicarea culturală este impusă prin modele instituţionale.

Laboratorio ocupă 4 clădiri din care a fost evacuat, spre a le reocupa mai apoi. Spre a construi şi reconstrui în spaţiul real un prezent simbolic şi imaginar pentru oamenii care locuiesc în Lavapies, impotriva despotismului din jurul locuinţelor.

‘intrare’ liberă

Aceast eveniment este parte a proiectului SPACES: CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber.

 

Telegram