Expoziție de Filatelie și Numismatică Filatelică “MOLDOVA INDEPENDENTĂ”
Начало: 25/08/2016 - 15:00
Место: Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală, str. Kogălniceanu 82
Цена: free
FACEBOOK

În conformitate cu Programul Național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova – 25” Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova și Î.S. „Poșta Moldovei” sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor organizează o Expoziție de Filatelie și Numismatică filatelică MOLDOVA INDEPENDENTĂ.

Filatelie

În cadrul acesteia sunt prezentate exponate filatelice, care anterior au participat la diferite expoziții internaționale, fiind apreciate cu medalii de Argint, Argint Mare, Vermeil, Vermeil Mare și Aur, ele reflectând diferite aspecte ale vieții politice, economice și culturale a Moldovei. Menționăm, că doar în anul curent membrii Asociației respective au fost prezenți la 3 expoziții filatelice internaționale, la care exponatele colecționarilor basarabeni au fost apreciate cu 13 medalii (4 – Vermeil Mare, 2 – Vermeil, 4 – Argint Mare, 3 – Argint).

Expoziția include literatura filatelică, editată în acești ani, precum și un compartiment separat – Numismatică filatelică, în cadrul căruia sunt prezentate 94 medalii. 66 medalii reflectă activitatea expozițională a membrilor Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, desfășurată în anii 1997-2016. 43 medalii sunt câștigate la expoziții filatelice internaționale, astfel fiind apreciate exponatele, prezentate de colecționarii moldoveni. Mărturie a aprecierii eforturilor filateliștilor din Republica Moldova sunt cataloagele expozițiilor filatelice internaționale și Diplomele ce confirmă conferirea acestor medalii.

Cu ocazia desfășurării acestei expoziții Î.S. „Poșta Moldovei” emite un plic-întreg poștal, lansarea căruia va avea loc la 25 august la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, el urmând a fi obliterat cu o ștampilă specială. Catalogul expoziției și medalia comemorativă, realizate cu această ocazie, sunt atribute, ce vor însoți evenimentul respectiv.

Inaugurarea expoziției va avea loc la 25 august, ora 15.00.

Telegram