Animația autohtonă „Dji. Death Sails” a fost premiată la un festival de film din Rusia
Telegram

Animația autohtonă „Dji. Death Sails” a fost premiată în cadrul Festivalului de Scurtmetraje și Filme Animate „Videnie” din Rusia.

Festivalul, la cea de-a noua ediție, s-a desfășurat în orașul rus Kemerovo. „Dji. Death Sails” a câștigat la categoria „Cel mai bun film animat”. Printre câștigători sunt atât filme din Rusia și Belarus, cât și o colaborare dintre Azerbaijan, Germania și SUA. Au concurat alături de producții internaționale din țări precum Marea Britanie, Spania, Macedonia, Filipine, Ucraina.

videnie festival rusia

„Dji. Death Sails” este o animație creată de studioul Simpals. Filmul prezintă istoria lui Dji – o moarte extrem de nenorocoasă, care nu este bună la munca pe care trebuie să o facă.

Compania Simpals produce filme animate de scurtmetraj în 3D, iar prima lucrare din seria aventurilor lui Dji a apărut în anul 2012. Spectatorii moldoveni au avut posibilitatea să vizioneze în premieră filmul în desen animat la festivalul Future Shorts, desfăşurat în decembrie 2014. De atunci, el călătoreşte pe la diferite festivaluri mondiale de animaţie şi adună premii.

În toamna acestui an animația a obținut câștig la festivaluri internaționale din India – „Bangalore” cu Special Mention și „TASI Viewer’s Choice Awards” cu titlul de învingător la categoria profesională independentă, în Rusia – festivalul„Koroce” i-a adus distincția de Cel mai bun film internațional și în SUA – la „Best Shorts Competition” a fost premiat cu un mini Oscar.

Telegram