CNN a inclus o vinărie din Moldova în topul celor mai surprinzătoare pivnițe din lume
Telegram

Vinăria Mileștii Mici din Moldova a fost inclusă în topul celor mai surprinzătoare pivnițe din lume, întocmit de CNN.

Galeriile subterane ale Mileștii Mici au fost incluse în anul 2005 în Cartea Recordurilor Guinness, drept având cea mai mare colecție de vinuri din lume – peste 2 milioane de sticle. La fel, vinăria este cea mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, dintre care doar 120 km (43 de tuneluri) sunt utilizați.

 

Vinurile păstrate aici sunt în proporție de 70% vinuri roșii, cu numai 20% vinuri albe și 10% vinuri de desert. Cea mai valoroasă sticlă de vin prezentă în colecție a fost produsă în 1973-1974 și valorează 480€. Soiurile de vin colecționate la Milești sunt: Pinot, Traminer, Muscat, Riesling, Fetească, Dnestrovscoie, Milestscoie, Codru, Negru de Purcari, Trandafirul Moldovei, Auriu, Cahor-Ciumai.

 

Un renumit somelier din Hong Kong, Ace Lee, a menționat pentru CNN: „La Mileștii Mici sunt cele mai spectaculoase pivnițe din lume. Este asemeni unui oraș subteran, plin de vise create datorită pasiunii pentru vin.”

Alături de Mileștii Mici, CNN a inclus în top alte câteva vinării din SUA, Germania, Hong-Kong, Elveția și vinăriile franceze din Bordeaux.

 

Telegram