Atelier Zpațiu #4: Managementul proiectului cultural | Advocacy în domeniul culturii – apel de participare
Asociația Oberliht în colaborare cu Warsztaty Kultury din Lublin, Asociația MetruCub din București și grupul artistic STAN din Luhansk vă invită între 24-25 iunie 2014, să participați la atelierul de instruire – Advocacy în domeniul culturii / Pledînd pentru schimbări culturale.
Atelierul este dedicat persoanelor interesate în politici culturale, în căutare să obțină noi cunoștințe în vederea promovării inițiativelor locale cît și în cartografierea culturală.
Scopul atelierului
Familiarizarea participanților cu noțiunile de advocacy și lobby, advocacy pentru cultură la nivel local, național și European, modalitățile de organizare a unei campanii de advocacy. Implementarea strategiilor culturale eficiente privind îmbunătățirea condițiilor legale pentru punerea în aplicare a reformelor în sectorul cultural.
Cine poate participa
Persoane sau grupuri (2-3 persoane) active în domeniul culturii sau membri ai unui ONG sau a unei inițiațive de cultură/de artă / de educație culturală / de dezvoltare comunității prin cultură, lucrători culturali din sectorul public.
Cerințe
Să manifestați interes pentru tema atelierului, să fiți deschiși noilor provocări.
Atelierul va fi în limbile engleză/română/rusă cu traducere în limba română.
Programul atelierului
24 Iunie – 10-13.00 – 14-18.00
25 iunie – 10-13.00 – 14-19.00
Locația
Zpațiu/ (Casa Zemstvei Guberniale), str. Al. Șciusev 103, Chișinău
Pentru a lua parte la atelier vă rugăm să transmiteți o scrisoare de motivație care să exprime necesitatea partcipării la acest atelier însoțită de un scurt CV cu contactele (telefon/email) la adresele: renatta.popa@gmail.com, vladimir@oberliht.org.md
Data limită: 21 iunie 2014
Atelierul va fi condus de Raluca Pop (România) Yaroslav Minkin (Ucraina) și Anna Ostafiychuk (Olanda)
Raluca POP este președintele Asociației MetruCub – resurse pentru cultură, specialist în politici culturale şi facilitare. Timp de 3 ani, Raluca a fost consultant în cadrul Punctului de Contact Cultural al României şi a coordonat campania naţională pentru Anul European al Dialogului Intercultural 2008. Din 2009 colaborează constant cu organizații culturale în calitate de manager cultural, consultant pentru atragerea de fonduri nerambursabile, cercetător și facilitator cultural. A lucrat pentru Societatea Academică din România în cadrul unui proiect despre proasta guvernare a fondurilor europene în România. În prezent este managerul contractului pentru elaborarea strategiei culturale a orașului Timișoara pentru perioada 2014-2024.
Yaroslav Minkin este un poet și un activist pentru drepturile omului. A luat o diplomă de Master la Universitatea Națională Taras Shevchenko Luhansk (2001-2007). Din 2008 este președinte al asociației de literatură “STAN ” cu sediul în Luhansk (Ucraina), ce are drept scop de a acumula forţe creative din regiune pentru a depăși criza culturală şi economică. Activează în calitate de manager al culturii, a coordonat numeroase proiecte care vizează dezvoltarea artei contemporane. Pledează pentru protecția drepturilor omului, democratizarea societății, integrare europeană și dezvoltarea relațiilor interculturale.
Anna Ostafiychuk a absolvit facultatea de Arte și Științe Sociale în 2009. În 2012 a activat în calitate de Director de programe (Departamentul Conferințe) și coordinator de programe (Departamentul de Management) la Institutul pentru Diplomație Culturală din Berlin, Germania. A co-organizat două conferințe internaționale “Europa întâlnește Russia”. In 2013 a participat la Congresul “Protest. Cultură. Politici.”, Berlin, Germania.