NextGENERATION 2024 – START OF COMPETITION COMUNICAT 
Telegram

NextGENERATION 2024 – START OF COMPETITION COMUNICAT 

Pe data de 27 ianuarie, Fashion Hub-ul ZIPHOUSE dă start celei de-a 7-a ediții a competiției destinate tinerilor talente din domeniul modei – NextGENERATION Young Designers Competition.

Anterior evenimentul a fost cunoscut sub denumirea de ZGeneration. Iar în acest an, ne-am propus să facem un renaming creativ, care transformă evenimentul în NextGENERATION, prin care ne propunem să aducem un suflu proaspăt și să subliniem angajamentul nostru față de noua generație și bagajul de inovații cu care aceștia vin să cucerească industriile creative. NextGENERATION devine astfel un eveniment fidel energiei și creativității pe care tinerii o aduc în lumea fashion.

NextGENERATION este un concurs anual, lansat în anul 2018, datorită căruia studenții, tinerii designeri și absolvenții domeniilor creative au oportunitatea unică de a crea propriile colecții vestimentare cu suportul mentorilor proiectului. Competiția este divizată în două categorii: ART și Ready-to-wear, fiind realizată astfel încât, la finalul competiției, tinerii designeri să-și poată etala spiritul creativ, dar și competitiv în categoria mai apropiată propriului stil.

În perioada ianuarie – iunie 2024, participanții vor trece prin 3 etape ale competiției și vor beneficia de instruire și consultanță profesională oferită de experții de talie națională și internațională din industria fashion. Primul mentorat va începe deja în perioada de 4-5 februarie, timp în care designerii selectați în urma etapei de înscrieri, alături de stilista și directorul creativ Stella Arion, vor lucra asupra explorării noilor direcții artistice în baza schițelor și mood board-urilor. Acest mentorat va acoperi aspecte cruciale precum identificarea etapelor de lucru, selecția de țesături și alegerea schemelor de culori potrivite care se aliniază cu conceptul colecțiilor lor.

NextGENERATION Young Designers Competition este etapa națională a competiției, participanții care vor intra în vârful clasamentului final al competiției în categoriile Art și Ready-To-Wear, vor avea posibilitatea unică de a participa în cadrul Moldovan Brands Runway și obține bursa de studii la cursul de scurtă durată Fashion Design din cadrul celebrei universității POLIMODA.

Fiecare etapă a evenimentului va fi urmată de inevitabilele descalificări, finalizând competiția cu o prezentare de modă, unde designerii își vor expune creațiile unui public extins.

Scopul proiectului este de a oferi sprijin complex și un program de accelerare a propriilor posibilități și ambiții pentru cei cu adevărat pasionați de lumea modei.

Proiectul este dezvoltat de ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

27 января ZIPHOUSE Fashion Hub запускает 7-й конкурс молодых талантов в сфере моды — NextGENERATION Young Designers Competition.

Telegram