14 июня 2024

Moldova Pride 2024

Centrul de Informații GENDERDOC-M anunță cea de-a 23-a ediție a Festivalului Comunității LGBTQI+ din Moldova „Moldova Pride”.
Festivalul va avea loc între 11 – 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”. Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans.
Festivalul Pride din acest an va fi primul eveniment de acest fel după ce Republica Moldova a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Doar adoptând legi echitabile și egale pentru toți cetățenii, indiferent de orientarea lor sexuală și identitatea de gen, statul nostru va putea demonstra că e gata să fie parte din familia europeană și că se aliniază valorilor UE.
Evenimentul de deschidere a festivalului va avea loc pe 11 iunie, la sediul Centrului GDM, cu participarea partenerilor și reprezentanților misiunilor diplomatice.
În săptămâna festivalului vor avea loc și alte evenimente emblematice deja: decernarea anti-premiilor „Strachina de Jmalț”, pentru persoanele publice care au făcut declarații homofobe în ultimul an, dar și premiilor pentru curaj acelor reprezentanți ai comunității LGBTQI+ care au avut o prezență publică și de spirit deosebită în ultimul an. Va avea loc tradiționalul Pride Park, unde membrii comunității queer se vor întâlni într-un spațiu safe la iarmaroc, relaxare, socializare, workshop-uri, seminare, muzică și bunătăți. În timpul aceleiași săptămâni va avea loc Pride Night, cu un drag show de excepție, dar și un eveniment absolut nou – o adevărată nuntă moldovenească, comunitară.
Săptămâna Festivalului „Pride” va culmina cu Marșul Solidarității, care va începe de la intersecția străzilor București și Ismail, la ora 12:00.
Pentru programul detaliat, urmăriți pagina Discuții a evenimentului.

Подписывайся