Prezentarea platformei Romanian Contemporary Photography INFLUX in Chișinau
Начало: 09/08/2023 - 13:00
Место: str. Al. Șciusev 103
Цена: -

Vă invităm pe 9 august de la ora 13.00 la prezentarea platformei Romanian Contemporary Photography INFLUX, care va avea loc la Casa Zemstvei, Zpațiu la adresa str. Al. Șciusev 103.

Andrei Mateescu și Mihai Șovăială, doi dintre cei trei co-fondatori ai INFLUX, vor prezenta platforma dedicată expunerii, promovării și discuției practicilor artistice contemporane ce au ca nucleu fotografia. Platforma își propune să genereze o resursă online necesară comunității artistice, crescând vizibilitatea artiștilor români ce utilizează fotografia ca principal mediu de expresie, atât prin prezentarea unor serii existente, cât și inițiind noi lucrări, interviuri și articole.

INFLUX propune o radiografie a practicii fotografice într-un moment problematic, marcat de stabilirea regimului POST în multiple traiectorii: Post-Fotografie, Post-Cinema, Post-Umanism, Post-Adevăr, Post-Internet. Țelul este cristalizarea unei comunități de artiști ce utilizează fotografia, într-un context lipsit de resurse și continuitate financiară, descurajați de absența unor galerii dedicate și, în același timp, de cea a unui Muzeu al Fotografiei. Site-ul propune lansarea anuală a unor selecții de proiecte, promovarea artiștilor relevanți în scenă și generarea unor oportunități de conectare între fotografi din diferite centre culturale.

Platforma este o inițiativă a asociației Slow-Sync PH, lansată sub coordonarea artistică a lui Andrei Mateescu, Raluca Oancea și Mihai Șovăială, cu sprijinul lui Rareș Grozea (traduceri) și al Marinei Oprea (editare).

……………………………………………………………………………………………

Expozitia Dincolo de Fotografie / Beyond Photography și prezentarea platformei Romanian Contemporary Photography INFLUX  sunt  parte a proiectului Biroul  Nomad de Cercetare în Artă, finanțat de către Guvernul Elveției.  

Biroul Nomad pentru Cercetare în Artă – spațiul administrat de artist funcționează într-o manieră nomadă, mutându-se dintr-o locație în alta, îmbrățișând mobilitatea și flexibilitatea, permițând un angajament dinamic cu diferite contexte și audiențe. Biroul Nomad pentru cercetare în artă (Drifting Bureau for Art Research) prioritizează proiectele interdisciplinare bazate pe cercetare în domeniul artei, forme de artă neconvenționale, experimentare și inovație în practicile lor curatoriale și artistice.

Biroul Nomad pentru cercetare în artă organizează evenimente, expoziții, ateliere, discuții cu artiștii, mese rotunde și simpozioane care explorează intersecțiile dintre artă și cercetare. Aceste evenimente oferă artiștilor, cercetătorilor și publicului posibilitatea de a se angaja într-un dialog critic, de a face schimb de cunoștințe și de a aprofunda înțelegerea practicilor artistice interdisciplinare.

https://driftingbureauforartresearch.wordpress.com/https://www.instagram.com/drifting_bureau_/

Organizator: Art Platforma / Biroul Nomad de Cercetare în Artă . Parteneri: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Romanian Contemporary Photography INFLUX ,  Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova, Oberliht, galleria  ElectroPutere, parteneri media: Artploshadka; Locals, Diez, Noi.md

Telegram