EXPOZIȚIE DE PICTURĂ „Pesaje urbane din Chișinăul de ieri și de azi”
Начало: 30/09/2022 - 16:30
Место: str. 31 August 1989, nr. 78 „A”
Цена: -

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la vernisarea expoziției personale a artistului plastic Valentina BRÂNCOVEANU cu genericul „Pesaje urbane din Chișinăul de ieri și de azi”. Evenimentul are loc în cadrul ediției „Nocturna bibliotecilor 2022”  la data de 30 septembrie 2022, ora 16:30.

Pictate în diferite anotimpuri ale anului, lucrările Valentinei Brâncoveanu surprind prin colorit, originalitate, măiestrie, dar mai ales prin sufletul luminos al artistei pe care vizitatorii îl regăsesc în tablouri.  Multe dintre vechile căsuţe pictate cândva de Valentina Brâncoveanu au fost demolate, au dispărut din peisajul oraşului şi au rămas doar în imaginile surprinse de artistă.

INVITAȚI :

Victoria ROCACIUC, artist plastic, dr. în studiul artelor ;

Valeriu HERȚA, pictor, grafician ;

Eleonora SÂDNIC, critic de artă ;

Victoria FONARI, dr. conferențiar.

Lucrările artistei au mai fost expuse la Biblioteca Națională în anul 1993 și 2002. Expoziţia poate fi vizitată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova până pe 30 decembrie 2022 (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”, blocul central, spațiul expozițional, etajul II).

Valentina Brâncoveanu s-a născut la 24 octombrie 1950 în orașul Chișinău. În 1971 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” din capitală. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (din 1985). A avut mai multe expoziții în țară și peste hotare. Multe dintre lucrările pictoriței se află acum în colecțiile Muzeului Național de Arte Plastice din Chișinău, în Muzeele de Artă din Klaipeda (Lituania) și din Soroca, precum și în colecții particulare din Moldova, România, Bulgaria, Franța, SUA, Israel. Ea este cea care ne amintește, prin tablourile ei, cât de frumoasă este natura și cât de multe ne poate ea învăța.

Telegram