Vernisajul expoziței și lansarea cărții „Lost Chapters” de Victoria Viprada
Начало: 12/05/2022 - 17:00
Место: Librăria Cartego, str. Vlaicu Pârcălab 2
Цена: -

Joi, 12 mai, începând cu ora 17:00, la Librăria Cartego, str. Vlaicu Pârcălab 2, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie și lansarea cărții „Lost Chapters” de Victoria Viprada.

Alături de autoare vor participa:

Valeria Suruceanu, directoarea Muzeului de Istorie a orașului Chișinău
Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Republicii Moldova
Constanța Iurașco, creatoare de modă

Expoziția „Lost Chapters” va putea fi vizitată în perioada 12 mai – 12 iunie 2022.

Cartea-album „Lost Chapters” de Victoria Viprada a apărut la Editura Cartego și cuprinde o serie de fotografii alb-negru, care reflectă atemporalitatea procesului de degradare a construcțiilor. În paralel, natura, în calitate de spectator, trăiește după propriile reguli ale ciclicității timpului, accentuând astfel abandonul și golul din imagini.

Conceptul cărții este unic din punct de vedere tipografic, pentru copertă fiind utilizată hârtie de calc extrem de fragilă. Totodată, în carte există câteva abordări interactive pentru a angaja privitorul într-un dialog tăcut cu arhitectura care se estompează.

Victoria Viprada s-a născut și locuiește în Chișinău, Moldova.

În parcursul ei artistic, fotografa explorează în mod angajat mediile vizuale inventând propriul alfabet al identității vizuale, iar prin intermediul fotografiei și al instalațiilor, construiește o cale creativă prin care se apropie de ea însăși în mod inconștient.

Câștigătoare a numeroase premii internaționale, Victoria Viprada a ales studiul naturii pentru crearea unor noi semnificații prin prisma fotografiei media.

Este membră a Uniunii Fotografilor din Moldova.

Lucrările Victoriei Viprada au fost prezentate la expoziții în Moldova, România, Elveția, Portugalia, Italia, SUA, Rusia.

Telegram