Ghidul Festivalului Industriilor Creative 2022. Notează-ți datele în agendă și hai la maratonul activităților creative
Telegram

Vara își intră în drepturi cu un maraton de evenimente, discursuri motivaționale, studii de caz prin prisma proiectelor gestionate, proiecții de film și expoziții de artă. Se întâmplă la Festivalul Industriilor Creative, între 1-5 iunie 2022, care va avea ca tematică „Industriile Creative: Acum și în Viitor”. Iar ca să fii pregătit pentru marele eveniment, am creat un  Ghid al Festivalului care te va ajuta să  nu ratezi cele mai importante momente.

  1. Startul Festivalul Industriilor Creative va fi dat pe 1 iunie, la ora 14:00. Agenda ceremoniei de deschidere include un panel de discuții despre „Moldova Creativă”, la care vor participa reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai partenerilor de dezvoltare, ai asociației companiilor de creație COR.
  2. De 1 iunie, de  Ziua Internațională a Copiilor, micii vizitatori vor avea parte de 5 sesiuni creative, în incinta Orășelul Cinematografic al Copiilor, unde vor putea testa tehnologiile creative cel mai des utilizate în producția de film.
  3. Și pentru că finalul încununează opera, prima zi a Festivalului Industriilor Creative se va încheia cu un concert susținut de Moldovan National Youth Orchestra, începând cu ora 20:00, în curtea Artcor, la care Ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon, și Ambasadoarea Suediei, Katarina Fried, vor fi oaspeți speciali.
  4. Pe parcursul celor 5 zile, de la 11:00 până la 21:00,  Artcor-ul va găzdui proiecții senzoriale, expoziții de modă ale tinerilor designeri, dar și discuții despre animație.
  5. Festivalul Industriilor Creative este un bun prilej de a acumula noi cunoștințe. Notează-ți în agenda data de 2 iunie – Curs de „Director de Imagine” ținut de Jenia Dedkov și 4 iunie – curs intensiv de design predat de Constantin Șarcov.
  6. Între 1- 5 iunie poți alege să mergi la diferite ateliere, în funcție de preferințele tale. Poți alege să creezi personaje de film și desene animate sau propria coloană sonoră pentru video și chiar să înveți trucurile pentru o sesiune de improvizație scenică . Festivalul include și workshop-uri pentru cei pasionați de ceramică, pictură în acuarelă sau restaurarea digitală a fotografiilor. Locurile sunt limitate, de aceea ar fi bine să-ți iei biletul din timp.
  7. Seară de seară, artiștii locali vor cânta în curtea Artcor: Trigon, Delta pe Obraz, FlashBlood & Crista, Cosmos în buzunar și artiști care vor interpreta diferite stiluri la RapCheck #2. Dă un Going concertelor și hai să ne distrăm.

Festivalul Industriilor Creative 2022 este organizat de Asociația Companiilor de Creație COR și Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia.

FTA susține dezvoltarea industriilor creative și își propune să crească ponderea economiei creative din Moldova, transformând-o într-un motor esențial pentru imaginea națională, coeziunea socială și dezvoltarea economică a țării.

Industria creativă din Moldova include două mii de companii din domeniile design, publicitate, digital media, arhitectură, muzică, film, teatru, animații, editare carte și jocuri, AR/VR, care oferă locuri de muncă pentru 12 mii de tineri.

Activitățile planificate în cadrul Festivalului Industriilor Creative 2022 vor avea loc atât la Artcor (str. 31 august 1989, nr.137) cât și la Mediacor  (str. Alexei Mateevici, 60).

Agenda Festivalului Industriilor Creative 2022 poate fi accesată aici sau pe paginile de Facebook ale Artcor și Mediacor.

Telegram