Festivalul Industriilor Creative 2022
Начало: 01/06/2022 - 10:00
Место: Artcor
Цена: -
FACEBOOK

Festivalul Industriilor Creative 2022 vine să prezinte diversitatea economiei de creație. Evenimentul va găzdui 30 de workshop-uri și ateliere tematice.

Cinci zile pline de prezentări inspiraționale, workshop-uri și ateliere tematice, concerte și proiecții de film. Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor”, care se desfășura între 1-5 iunie la Chișinău, vine cu o agendă plină pentru profesioniști, adolescenți, tineri și cei interesați de domeniu.

Astfel, în primele 5 zile ale verii, la Artcor și Mediacor vor fi găzduite peste

30 de evenimente dintre care, prezentări și discuții cu invitați internaționali, 9 workshop-uri și ateliere practice, 1 curs intensiv de design grafic, 2 sesiuni de discursuri inspiraționale ținute de 11 speakeri, 5 concerte, 5 proiecții de film, 2 proiecții interactive, 1 proiecție de design animation, show-uri de lumini, instalații imersive, expoziții de artă, sesiuni de networking.

Sub umbrela evenimentului vor mai fi organizate vizite la sediile companiilor de creație, la universitățile de profil și hub-urile multifuncționale. Mai mult, tinerii care-și doresc o carieră creativă vor putea să se înscrie la sesiunile de orientare profesională și chiar să-și găsească un loc de muncă.

Festivalul Industriilor Creative 2022 își propune să devină o platformă pentru toți actorii industriei, să popularizeze domeniul creativ în rândul tinerilor și să arate potențialul de dezvoltare a domeniului. Evenimentul va fi un bun prilej pentru integrarea tuturor spațiilor creative și de creație din oraș într-o hartă a Cartierului Creativ – inițiativă care va fi lansată în primele zile ale verii.

 

Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor” este organizat de Asociația Companiilor de Creație și Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia.

FTA susține dezvoltarea industriilor creative și își propune să crească ponderea economiei creative din Moldova, transformând-o într-un motor esențial pentru imaginea națională, coeziunea socială și dezvoltarea economică a țării.

În următorii ani, FTA va reuni competențele creative și tehnologiile emergente în noile domenii CreaTech, îmbrățișând posibilitățile comerciale și culturale ale realității virtuale, producției virtuale și ale altor domenii în curs de dezvoltare.

În prezent, în industria creativă din Moldova sunt angajați peste 12 mii de tineri la cele peste 2 mii de companii din domeniile design, publicitate, digital media, arhitectură, muzică, film, teatru, animații, editare carte și jocuri, AR/VR.

Programul Festivalului Industriilor Creative 2022 poate fi consultat aici sau pe paginile de facebook ale Artcor și Mediacor.

Telegram