Expoziție de pictură și grafică „CHIȘINĂU CU AROMĂ DE CAFEA FIERBINTE”
Начало: 16/11/2021 - 15:00
Место: Muzeul de Istorie a orașului Chișinau, str. A. Mateevici, 60A
Цена: -
FACEBOOK

Pe 16 noiembrie 2021, în incinta Muzeului de Istorie al Orașului Chișinău, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictură și grafică „Chișinău cu aromă de cafea fierbinte” a artistei Anna Pronina. Expoziția este organizată de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub patronatul Direcției Cultură a Consiliului Municipal Chișinău, în parteneriat cu curator independent Lev Riseman. 

Expoziția va cuprinde o serie de peisaje în care artista Anna Pronina își prezintă viziunea asupra celor mai populare atracții turistice din capitală.

Anna Pronina s-a născut în 1985 la Podolsk (fostă Kotovsk), Ucraina. În 1999 a absolvit o școală de muzică și a intrat la o școală de artă. În 2003, a intrat în PSU pe nume I. Shevchenko la Departamentul de Arte Decorative și Aplicate și Arte Plastice a Facultății de Inginerie și Pedagogică. Și-a susținut diploma în 2008 ca profesoară de arte plastice și desen. Din 2009 locuiește și lucrează la Chișinău.

Apă, Foc, Pământ, Aer – patru  elemente ale Pământului fără de care cafeaua nu poate fi cultivată, recoltată, uscată și gătită, iar în final, îmbinându-se toate într-o ceașcă mică de 30 ml. Originea cafelei nu se cunoaște nici în prezent și nici în zilele noastre nu se știe cu siguranță cine a fost primul care a observat efectul revigorant al cafelei, dar această băutură a devenit preferată pentru multe culturi de pe planetă. Artista Anna Pronina combină diverse elemente în lucrările sale grafice, creând astfel o tehnică de autor, iar mai recent, foile de hârtie pentru acuarelă pictate în cafea sunt arse la foc.

Vernisaj: 16 noiembrie, ora 15:00

Muzeul de Istorie a orașului Chișinau, str. A. Mateevici, 60A

Expoziția „Chișinău cu aromă de cafea fierbinte” poate fi vizitată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, în perioada 16 noiembrie – 2 decembrie 2021.

Atenționare!

Accesul la eveniment, pentru persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani ESTE PERMIS DOAR la prezentarea uneia dintre dovezile indicate mai jos:

Certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore;

Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore;

Certificat de trecere prin boală sau un alt act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației.

Unul dintre aceste documente va fi prezentat obligatoriu împreună cu un ACT DE IDENTITATE, pentru confirmare.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la evenimentele noastre!

Telegram