28 июня 2021

Hai să-ți explic de ce să nu te temi de bisturiu!

Chirurgia estetică a evoluat enorm în ultimii douăzeci de ani. Chiar și în Moldova, cel puțin în clinicile private, unde medicii au posibilitatea de dezvoltare profesională și dotarea tehnică necesară. Începând cu intervenții relativ minore, precum mărirea buzelor cu acid hialuronic, până la operații ce reprezintă o schimbare mai drastică – de obicei cele ce intră în categoria remodelare corporală,  precum augmentarea mamară, abdominoplastia ori liposucția abdominală, operațiile plastice se apropie tot mai tare de „norma vieții”. Încă te temi de bisturiu? Hai să vedem împreună de ce nu merită să o faci.

Atunci când o problemă influențează calitatea vieții și ea poate fi rezolvată, soluția merită efortul

Un medic plastician experimentat mereu se va interesa la consultație despre motivul adresării și cât de tare problema în cauză influențează viața pacientului. Deși există oameni care consideră chirurgia estetică un moft, acest lucru nu mai este valabil de mult. Unii oameni vor să scape de defecte înnăscute – de exemplu o persoană cu urechi decolate poate opta pentru otoplastie și scăpa o dată și pentru totdeauna de problema veșnică a vieții sale. Sau, femeile cu sânii mari ce optează pentru o operație de reducere a sânilor pot uita, în sfârșit, de durerile de spate/gât, de problemele de postură/respirație și de dificultatea de a alege haine. Desigur, unele operații au scop strict estetic, dar atunci când ele pot crește încrederea în sine a persoanei, succesele pe plan personal sau profesional, de ce nu? Până la urmă, atunci când medicul înțelege că o operație nu este necesară, cel mai probabil o va refuza – practic 15% din adresările la o clinică estetică se termină în asemenea mod, deoarece specialistul are cuvântul final, dacă merită sau nu o anumită operație să fie efectuată.

Chirurgia plastică a evoluat suficient, ca intervențiile să fie rapide, iar perioada de recuperare – minimă

Este clar că un domeniu atât de solicitat și profitabil se dezvoltă vertiginos – mereu se caută cele mai eficiente și inofensive metode de anestezie, cele mai rapide și mai puțin invazive tehnici operatorii, iar dotarea tehnică și condițiile de spitalizare sunt cele mai bune din întreaga medicină. Acolo unde există cerere, serviciile evoluează fulgerător, iar rezultatul este că intervențiile sunt mai rapide, iar perioada de recuperare – minimă. Preoperator se efectuează o serie de investigații, analize, tot ce este necesar pentru a stabili starea de sănătate a pacientului, iar în perioada post operatorie se respectă strict indicațiile medicului, pentru o reabilitare cât mai operativă.

Rezultatele obținute nu se compară cu alte metode

Este de la sine înțeles că grija față de propriul corp este și va fi mereu prioritară pentru o stare generală de bine, dar nici o cremă magică nu se poate compara cu efectul unui lifting, iar sala și dietele nu dau același rezultat ca liposucția sau abdominoplastia, de exemplu. Orice medic experimentat va sfătui mereu pacienții să ducă un mod de viață cât mai sănătos, însă rezultatele operațiilor plastice nu pot fi egalate de alte măsuri. Iar dacă poți obține ceea ce îți dorești rapid și eficient, ca mai apoi să-ți concentrezi forțele economisite pentru a păstra efectul obținut, de ce să nu alegi calea mai scurtă?

Frica este o reacție normală în fața necunoscutului! Dar dacă ai o problemă pe care o poți rezolva cu ajutorul unui specialist, merită cel puțin să te informezi clar și detaliat despre posibilități. Așa, necunoscutul se va transforma în simple opțiuni, iar alegerea, ca întotdeauna, îți aparține.

Подписывайся