Maratonul #NeamPornit #Protejați: 5 trasee turistice cu premii, destinate călătorilor responsabili
Telegram

Maratonul #NeamPornit #Protejați: 5 trasee turistice cu premii, destinate călătorilor responsabili

Campania națională de relansare a turismului  #NeamPornit își extinde comunitatea și anunță un nou parteneriat. Renumitul brand „Bere Chișinău” se alătură maratonului #NeamPornit #Protejați – o activitate importantă în cadrul acțiunii de promovare a turismului local și a călătoriilor responsabile. Acesta îndeamnă doritorii de a descoperi Moldova să călătorească împreună #mereuintreuprieteni pe traseele turistice sugerate. Regulamentul concursului și premiile oferite au fost anunțate la 25 august, într-un eveniment online.

Campania #NeamPornit a fost inițiată de Agenția de Investiții și are scopul de a promova și a susține relansarea graduală a turismului autohton, prin respectarea măsurilor de protecție necesare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții:

„Campania #NeamPornit a acumulat în patru luni de la lansare peste 12 mii de urmăritori pe rețelele de socializare, dar și peste 700 de destinații adunate pe harta turistică din Republica Moldova. Mobilizarea turistică națională care are loc în cadrul campaniei #NeamPornit ne oferă experiențe noi, aventuri unice și ne ajută să cunoaștem locuri neexplorate aici, acasă. În ceea ce privește Maratonul #Neampornit #Protejați, a acumulat circa 5000 de mențiuni #NeamPornit pe Facebook și Instagram, pagina Neampornit atingând un impact de 273 de mii de persoane”.

Directorul Agenției de Investiții a apreciat implicarea companiilor din sectorul privat, care continuă să se ralieze inițiativei noastre, să susțină călătoriile locale și să bucure participanții cu premii.

În topul celor mai vizitate locuri menționate pe rețele de socializare se numără: Lacul cu nuferi și ZooClub de la Bardar; Rezervația „Prutul de Jos”; Orheiul Vechi; Țâpova; Defileul Duruitoarea; Hanul lui Hanganu și Gagauz Sofrasi.

Ana Moroi, proprietar complex etno-turistic Gagauz Sofrasi:

“Venim să mulțumim campaniei #NeamPornit pentru inițiativă și efort. Odată cu apariția locației noastre pe harta proiectului, și pe pagina campaniei, am fost asaltați de doritori de a vizita complexul nostru etno-turistic. Dacă anii precedenți am avut puțini vizitatori din țară, majoritatea fiind turiști străini, anul acesta am avut un număr impunător de localnici. Și anume datorită postărilor de pe pagina #NeamPornit avem acest rezultat”

Maratonul continuă cu un concept de 5 trasee turistice, realizate de noul partener „Bere Chișinău”, în parteneriat cu platforma de călătorii Teleportravel. Traseele au fost create în funcție de interese: familie, prieteni, cort, pescuit și hiking.

Stella Iurcu, marketing manager, „Efes Moldova”:

Recomandarea noastră este să călătoriți #protejați, dar și #cuprietenii pentru că traseele sunt interactive, iar participanții vor avea premii garantate, în funcție de numărul traseelor parcurse. Îndemnul nostru este, în primul rând, consumul responsabil al produselor cu alcool, în al doilea rând – oferirea unei alternative pentru #prietenii de la volan – berea Chișinău fără alcool, iar în al treilea rând – respectarea măsurilor de siguranță și a igienei în locurile vizitate.”

Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să acceseze site-ul campaniei și ghidul maratonului, unde pot afla toate detaliile. Ulterior, să selecteze un traseu care se va deschide în aplicația Messenger, unde vor primi recomandări interactive. Iar pe traseu să facă un selfie, pe care să-l posteze cu #neampornit și #mereuintreprieteni. Fiecare participant va fi premiat cu un bax de bere „Chișinău”. Consistența premiilor depinde de numărul traseelor parcurse. Concursul se desfășoară până pe 15 septembrie.

Pentru mai multe informații despre inițiativele campaniei, urmăriți pagina de Facebook NeamPornit sau pagina web: www.neampornit.map.md

 

 

 

 

Telegram