Crează un startup global stând acasă
Telegram

Crează un startup global stând acasă

Nu sunt timpuri deloc simple acum, pandemia, criza economică în desfășurare, incertitudinea, toate acestea au cuprins pe fiecare persoană. Este o situație fără precedent în care nimeni nu cunoaște cu siguranță ce va fi și cum se vor schimba lucrurile. Nici noi la Dreamups nu considerăm că cunoaștem ce se va întâmpla, însă putem să presupunem că lucrurile se vor schimba, iar unele efecte deja le putem vedea:

1. Adoptarea masivă a tehnologiilor digitale.

Fie lecții online sau o ședință legată de job, mai mulți părinți, elevi, dar și angajați s-au trezit învățând platforme noi de video streaming, unele de care au auzit pentru prima dată, de exemplu, compania Zoom avea doar 10 milioane de utilizatori înainte de pandemie, acum are peste 300 de milioane. Apoi oamenii au început să utilizeze mai des serviciile de achiziții și plată a facturilor.

2. Modificări în priorități.

Oamenii fiind lipsiți de interacțiunea socială, de localurile preferate, sau și mai rău de locul de muncă unde au lucrat, au început a selecta cu adevărat lucrurile de care au nevoie: familia, prietenii, activitățile care sunt creative și tot ce îi fac să se simtă împliniți și de ce nu, utili altor oameni.

3. Au devenit mai generoși.

Cu toate că sunt foarte multe necunoscute în propria viață, oamenii dau dovadă de o generozitate extraordinară, se organizează în grupuri de suport, donează pentru medici, se oferă să fie voluntari pentru a ajuta bătrânii și alte categorii social-vulnerabile. Această generozitate se arată și în deschiderea de a încerca noi produse sau servicii online.

4. Deschiși pentru oportunități.

Din cauza pandemiei multe afaceri și-au sistat activitatea, iar o bună parte din ele nu se vor mai deschide. Oamenii vor avea nevoie de soluții adaptate la noua realitate, iar cei mai ingenioși antreprenori încep să le dezvolte de pe acum.

În acest context, Dreamups lansează un accelerator de startup-uri complet online. Am reușit să atragem în program peste 30 de mentori și experți internaționali cât și locali, ei vor oferi sesiuni LIVE săptămânal cât și mentorat unu-la-unu cu fiecare participant. Vom derula un program de 4 luni unde tinerii antreprenori se vor putea expune la subiecte din toate sferele unei afaceri, de la idee, branding, marketing, vânzări, până la finanțe și cum să găsești bani pentru afacere. La finele programului cei calificați pot să primească investiții de până la 10 mii de dolari în startup-ul său.

Este un program unic pentru Republica Moldova cât și regional. Un adevărat program de accelerare cu toate componentele sale, acum exclusiv online, ceea ce a permis conectarea experților din întreagă lume. Avem mentori din Silicon Valley în California, Londra, Amsterdam, Berlin și desigur Moldova.

Programul este orientat pentru tineri care dezvoltă o afacere digitală a cărui produs sau serviciu poate servi o piață națională, regională și de ce nu globală.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a aplica la program vizitați: https://bit.ly/2VlCX6L

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy și realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Telegram