Cum să crești un campion? Beneficiile instruirii în cadrul Aquaterra Sport School
Telegram

Cum să crești un campion? Beneficiile instruirii în cadrul Aquaterra Sport School

Copii sunt, pe bună dreptate, cea mai longevivă investiție pe care o facem, iar acest lucru ne impune să atragem atenția asupra unor lucruri relevante, precum sunt educația școlară și activitățile extracurriculare. Aqua Terra Sport School de la Ciocana este locul potrivit în care copilul tău nu doar va învăța activități sportive, ci va îmbrățișa plăcerea unei vieți active. Cum anume și care sunt metodele cele mai potrivite pentru a-l antrena eficient în sport? Află chiar acum!

Ce activități poți alege pentru copilul tău?

Pentru că cei mici sunt adevărate bombe de energie este cazul să ții cont de anumite recomandări oferite de specialiștii în domeniu:

  1. Alege tipul de sport după caracterul și temperamentul copilului– este o misiune dificilă, judecând după natura celor mici. Copii foarte energici își pot canaliza rezervele, de exemplu, în lupte: judo, box sau karate. Dacă cel mic e mai retras sau timid, cu siguranță, e momentul să mergi pe activități individuale, de exemplu înotul pentru copii sau tenisul.
  2. Încurajează dorința de a face sport– dacă vezi că cel mic are un avânt față de aceste activități sportive sau poate vrea să încerce ceva nou, încurajează-l. Este cazul să-i ceri părerea pe marginea tipului de sport pe care vrea să-l încerce, să-l ajuți să opteze anume pentru ceea ce-l va face fericit. În caz contrar, riști să transformi sportul într-o adevărată corvoadă.
  3. Sportul trebuie să coincidă cu vârsta copilului – internetul abundă de cazuri în care părinții își încarcă odraslele cu sarcini sportive care depășesc cu mult posibilitățile vârstei acestuia. Acest lucru nu este doar negativ, ci și nociv. Din această cauză, este potrivit să acorzi atenție recomandărilor care vin din partea specialiștilor, care afirmă că:
    • Copii cu vârsta între 1 an și 4 pot face baby gym, dansuri, activități motrice, care le-ar dezvolta reflexele, coordonarea mișcărilor;
    • Copii cu vârsta între 5 și 8 ani sunt energici prin definiție, respectiv se recomandă alegerea unui sport care să contribuie la dezvoltarea echilibrului, a capacității de coordonare și a concentrării.
    • Preadolescenților li se recomandă practicarea sporturilor de anduranță – anume cele care sporesc rezistența: alergarea, înotul. Să nu uităm că aceștia se află în perioada boom-ului hormonal, iar organismul lor suscită o atenție deosebită.
  4. Sportul trebuie să fie alternat cu o alimentație corectă– acest sfat este unanim valabil, atât pentru maturi, cât și pentru copii. În cazul celor mici, acest lucru presupune introducerea gustărilor sănătoase, a consumului potrivit de lichide, a vitaminelor. Doar așa organismul copilului în creștere va suplini, cu succes, balanța energetică.

Deci, recapitulând, de ce activitățile sportive au un efect pozitiv asupra celor mici? În primul rând, le formează anumite obiceiuri sănătoase, îi ordonează și le oferă un plus de imunitate, astfel încât părinții să uite de vizite la medici și tratamente.

Nu ezita și înscrie-ți picii la Aqua Terra Sport School – clubul perfect pentru copii activi! Îl găsești pe adresa str. Ginta Latina 12/13 sau poți suna la numărul de telefon +373 22 850 550.

Telegram