Eveniment Caritabil Internațional ArtVin Purcari 2019
Telegram

Un eveniment absolut inedit pentru Republica Moldova, după amploare și valoare artistică.

În data de 21 iulie curent la Vinaria Purcari, în exclusivitate, a avut loc expoziția cu vânzare a operelor de artă contemporană autorii cărora sunt din peste 12 țări ale lumii: Moldova, România, Franța, Elveția, Finlanda, India, Benin, Rusia, Belarus și altele.

Au participat artiști consacrați cu o vastă experiență și tehnici speciale de lucru. La expoziție a prevalat tehnica mixtă de pictură.

La același eveniment oaspeților pentru prima data în Moldova li s-a propus să picteze alături de artiștii emeriți în tehnica specială “VinSpumant”, astfel că fiecare dintre invitați se putea simți un adevărat creator de artă alături de pictorii prezenți.

O surpriză a evenimentul a fost prezentarea în premiera tabloului pictat de maestrul E. Doga, ce are o puternică platformă emoțională în spatele creării lui.

Evenimentul a continuat cu un frumos duet oeno-gastronomic prezentat de Daniel Frumusachi, somelierul care a înregistrat 2 recorduri mondiale la deschiderea sticlelor prin metoda Sabrage.

Însoțirea muzicală a fost din parte talentatei Lilia Sholomey, soprană, Artistă a Poporului.

Seara a finalizat cu un frumos show de focuri.

Suntem recunoscători pentru susținere:

Ambasadelor: Chinei, Rusiei, Belarus și Azerbaidjan. Companiilor Trigor AVD, Agenția de turism “City Tour” și Asociației naționalele a ghizilor din Moldova, Clubului Rotary și mass media care a însoțit evenimentul.

DESPRE GRUPUL PURCARI

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1 400 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri Premium din România, cu o cotă de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2018 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.5 – 4.7 pentru Negru de Purcari și 4.2 -4.5 pentru colecția 1827, bazat pe mai mult de 23.000 de recenzii. În 2019, Negru de Purcari a luat titlul de Cel Mai Bun Vin Roșu din Moldova, iar Vinăria Purcari a fost numită Cel Mai Bun Producător din Moldova la Mundus Vini 2019, Germania. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori București. Grupul e susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

DESPRE CENTRUL CULTURAL „ARTELIT” DIN REPUBLICA MOLDOVA

Fondată în 2004, asociația are drept obiectiv promovarea artei, stabilirea legăturii între arta populară și cea contemporană, promovând diferite genuri de artelor (pictură, sculptură, artă decorativă, muzică etc.) și schimbul de experiență dintre artiștii plastici din diferite țări.

Centrul este posesorul unei galerii de artă în or. Chişinău și colaborează cu instituții și centre de artă, organizând numeroase expoziţii de grup şi personale ale artiștilor plastici consacrați şi tineri promițători din republică, din țările vecine, cât și din alte arealuri geoculturale: Canada, Germania, Franța, Turcia, Benin etc.

Centrul are filiale în: România (Bacău), Ucraina (Lvov), Turcia (Ankara), Italia (Treviso), Canada (Ottawa).

„ARTELIT” este coordonatorul și coorganizatorul multor proiecte artistico-culturale internaționale, promovând țara pe mapamond:

  • Simpozion internațional “ArtTEXTIL”;
  • Tabere de creaţie Tescani (România), în colaborare cu Cluburile Rotary: Bacău (România), Arnheim (Olanda), Benin (Africa), Chișinău (RM);
  • Tabăra-Simpozion Heviz (Ungaria) ș. a.
Telegram