„Startup Weekend Moldova 2018” la ediție aniversară: zeci de mentori de talie internațională și multe oportunități pentru tinerii antreprenori IT
Telegram

Startup Weekend Moldova, cea mai dinamică și captivantă competiție antreprenorială desfășurată în țara noastră a ajuns la cea de-a zecea ediție. Dedicat tuturor tinerilor pasionați de antreprenoriat, tehnologii și inovație, evenimentul aniversar va avea loc în perioada 9-11 noiembrie la Tekwill. Programatorii, designerii, managerii, experții în marketing, artiștii grafici sunt invitați să ia parte la o experiență unică, care le va deschide multiple oportunități de afirmare, dezvoltare și avansare.

Startup Weekend Moldova este eveniment emblematic pentru întreaga comunitate IT și se va desfășura sub forma unui exerciţiu practic pentru tinerii care aspiră să-și deschidă propriile afaceri în domeniu. Timp de trei zile, participanții își vor putea transpune ideile în realitate, vor putea întâlni investitori pentru viitoarele lor startup-uri, vor putea acumula experiență și își vor putea lărgi rețeaua de prieteni cu care împărtășesc aceleași interese.

Astfel, participanții vor fi provocați să-și dezvolte ideea de afacere în doar 54 de ore. Grupați în echipe, membrii acestora vor parcurge întreg procesul de lansare a unui startup, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip de produs sau serviciu. Modelul de business bine definit precum și planul de marketing al afacerii se vor afla printre elementele ce urmează să fie elaborate de fiecare grup.

Nu rata șansa de a participa la un eveniment care îți aduce succesul pe tavă! Ia-ți biletul de participare de aici! Informații actualizate despre Startup Weekend Moldova pot accesate pe pagina de facebook a evenimentului.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu AaHa Inc, Moore Stephens, iHub Chisinau. Partener Media General: 999.md. Parteneri Media: Diez, Unimedia și Locals.

Ediția aniversară a Startup Weekend Moldova se va remarca și prin numărul mentorilor care vor susține echipele pe întreaga durată a evenimentului. Experții locali și cei veniți de peste hotarele țării își vor împărtăși cunoștințele cu tinerii antreprenori și vor veni cu recomandări pentru succesul proiectelor aflate în competiție. Printre oaspeții competiției se numără:

Daniel Johnsen – antreprenor din Louisville, Kentucky, Statele Unite ale Americii. Recent, Daniel și-a încheiat misiunea din statul australian Queensland Central, unde a deținut titlul de „Entrepreneur in Residence” până în mai 2018. Daniel călătorește în jurul lumii și întâlnește antreprenori din Asia, Europe și America de Nord, participând la diverse programe de pre-accelerare. Daniel este unul dintre cei mai importanți facilitatori al edițiilor internaționale Startup Weekend, iar până acum a luat parte la peste 50 de astfel de eveniment din întreaga lume.

Michal Sänger – Inginer Principal la platforma de călătorii Kiwi.com. Michael este pasionat în special de soluționarea problemelor în Javascript, iar printre performanțele sale se numără multiple aplicații web dezvoltate în ReactJS, aplicațiile mobile în React Native, un backend fără server și API-uri implementate cu GraphQL.

Vlad Voiculescu– antreprenor în domeniul social, fost bancher și ex-Ministru al Sănătății în Guvernul României. Vlad Voiculescu se remarcă prin inițiativele de succes menite să îmbunătățească sistemul de sănătate din țara vecină, iar din 2014, a inițiat și a coordonat MagiCAMP – primele tabere de vară destinate copiilor cu cancer din România. În doar patru ani, proiectul MagiCAMP a reușit să ofere suport la peste 1000 de familii din țară. De asemenea, Vlad și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Bucureștiului în 2020.

Inna Stelmakh – un networker profesionist și fondatoare a proiectului de dezvoltare comunitară Ukrainians at Tech Events of the World Community. Inna și-a început cariera în sfera corporațiilor internaționale. Pentru că avea un simț aparte pentru oameni și dorea să-i ajute să comunice într-un mod proactiv, a explorat de una singură 40 de țări ale lumii.. Pe parcursul evenimentului, ea va vorbi despre felul în care dorința comună de a încuraja oamenii prin intermediul comunităților au motivat-o pe ea și partenera sa de afaceri, Alexandra Govorukha, să înființeze comunitatea cu cea mai mare rată de dezvoltare din Europa Centrală și de Est – UTEW Tech Tribe.

Cornel Amariei – inventator, autor și antreprenor român. Datorită muncii sale, Cornel este recunoscut de JCI ca fiind unul dintre cei 10 tineri remarcabili ai lumii și unul dintre cele mai influente 10 persoane sub 30 în Europa după Forbes SUA. În prezent este Șef de inovație la Continental, unde conduce proiecte de cercetare menite să creeze produsele care sporesc mobilitatea mâinii, și anume senzorii inteligenți, conducerea autonomă și conectivitatea. Cornel este inventatorul lui .lumen, un sistem menit să restabilească conștientizarea spațială a persoanelor cu deficiențe de vedere.

Ligia Adam – co-fondatoare a CivicTech România – o organizație care contribuie la digitalizarea serviciilor publice în România cu ajutorul unei comunități de voluntari dedicați IT & C. Recent a fost nominalizată la Top 100 de femei întreprinzătoare în Europa și Top 30 sub 30 de ani de revista Forbes. Ligia combină marketingul, comunicarea și spiritul antreprenorial în dezvoltarea de proiecte de impact pentru o societate deschisă.

Constantin Șarcov – fondator și Director de Creație la Piko Creative, una dintre cele mai premiate instituții de creație din Moldova. Experiența sa de lucru include agenții precum Cohn & Jansen, JWT & McCann București. Portofoliul său include proiecte cu clienți și branduri precum Purcari Wines, EA Sports, Parlamentul Republicii Moldova, Scrambler Ducati, Workfor Elveția, Bitfury, Cooperarea pentru Dezvoltare Elvețiană, Încălțămintea pentru Dunăre, Ambasada Olandei, Huawei Shanghai și multe altele. În 2018 Constantin a fost selectat de Forbes România în lista 30 de zile sub 30.

Vasile Seul – Art Director și Graphic Designer la Moldcell și adoră ideile neconvenționale, zâmbetele fermecătoare și emoțiile reale. El crede că vechea lume conservatoare este extrem de obositoare și e cel mai mare dușman al nostru. În calitate de mentor al celei de-a zecea ediție a Startup Weekend Moldova, Vasile se va concentra pe #Strategy – De ce brandul tau? #Identity – Cum arată un milion de dolari? #Story – Cui, unde și când?

Ramona Ziemann – Product Designer originară din Germania, cu accent pe interacțiunea digitală și pe designul experienței centrate pe utilizator. Cu peste 9 ani de experiență în domeniul proiectării site-urilor web, a aplicațiilor mobile și a brandurilor, a lucrat pentru agențiile de design internaționale, precum BBDA și companiile IT precum Ellation. A început programe de mentorat UX la Tekwill, pentru a ajuta oamenii să învețe cum să construiască produse utilizabile și accesibile, urmând un proces iterativ bazat pe date.

Martin Zlamal iubește să creeze componente declarative în limbajul React pentru dispozitive web și mobile. În plus, îi place să-și testeze limitele și să aducă noi idei controversate. Marea pasiune a lui Martin este călătoria și încearcă, de asemenea, să învețe limbajul de programare Elixir în timpul său liber.

Uliana Sidorenko – profesionist în domeniul marketingului digital, cu accent pe comerțul electronic și consumator. A început cariera în domeniul marketingului digital cu mai bine de 10 ani în urmă și lucrează în prezent la Philip Morris International, supraveghează implementarea tuturor inițiativelor digitale pentru comercializarea IQOS, asigură construirea infrastructurii digitale în cadrul filialei PMI din Moldova.

Grăbește-te să fii parte a unui eveniment care poate să îți schimbe viitorul. Nu e neapărat să vii cu o idee, poți să te alături oricărei dintre echipele care se vor crea în timpul evenimentului și vor lucra intensiv pe parcursul următoarelor 54 de ore pentru a concepe, testa și dezvolta o soluție inovatoare. Ia-ți un bilet aici și profită de cea mai interactivă și motivațională experiență pe care ai trăit-o vreodată!

Telegram