Au fost anunțate premiile ediției curente a Startup Weekend Moldova
Telegram

În perioada 10-12 noiembrie, la Tekwill, echipe formate din programatori, designeri, specialiști în marketing, management și alte domenii vor fi antrenați într-o experiență antreprenorială captivantă, având drep scop conceperea și dezvoltarea unui produs IT pe parcursul a doar 54 de ore. A IX-a ediție Startup Weekend Moldova vine cu o serie de premii motivante ce vor ajuta tinerii antreprenori să-și lanseze cu succes proiectele.

Simpals, partener al evenimentului, va oferi primelor trei echipe învingătoare pachete de publicitate în rețeaua Numbers. „Compania Simpals susține ideile inovatoare și proiectele cu perspectivă. Iată de ce, de fiecare dată, suntem alături de participanții Startup Weekend Moldova, platforma de unde ideile geniale capătă formă. Iar pentru ca cele mai bune proiecte să fie vizibile în mediul online, compania Simpals va oferi 3 milioane de afișări de banner în rețeaua Numbers, proiectului care va obține primul loc, 2 milioane – pentru al doilea loc și 1 milion de afișări de banner pentru locul trei.” Roman Știrbu, CEO Simpals și membru al juriului Startup Weekend Moldova 2017.

StarNet, partener al evenimentului, promite trei premii pentru echipele câștigătoare: locul I – 20 000 de lei, locul II – 15 000 de lei și locul III – 10 000 de lei. Aurelia Salicov, Vicedirector „StarNet Management Grup”, încurajează tinerii să profite la maximum de oportunitate: „La StarNet, avem convingerea că prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație și a comunicațiilor electronice putem schimba viitorul, fapt pentru care salutăm cu multă încredere inițiativele tinerilor antreprenori în cadrul Startup Weekend Moldova. Încurajăm echipele să creadă în ideile lor și să profite la maxim de aceste 54 de ore, să fie activi, să vină cu întrebări și să beneficieze de experiențele mentorilor. La evaluarea proiectelor vom pune accent pe utilitate, originalitate și viabilitate. Este important ca startup-urile să aibă continuitate și să fie aplicabile în viața de zi cu zi. Anume astfel vom reuși să creăm progresul tehnologic la noi acasă.”

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), organizator al evenimentului, asigură primelor trei echipe câștigătoare acces gratuit, cu durata de o lună, la spațiul de coworking din incinta Tekwill.

Ana Chirița, Director Executiv, ATIC, subliniază importanța stimulării cât mai multor proiecte IT în Moldova: „În cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, finanțat din sursele USAID și ale Guvernului Suediei, vom oferi echipelor învingătoare de la Startup Weekend Moldova acces gratuit, cu durata de o lună, la spațiul de coworking din incinta Tekwill, pentru a putea identifica și alte servicii de suport care ar ajuta startupurile să crească. Pentru noi e important să stimulăm cât mai multe idei și proiecte de startup. Am vrea să ținem legătura cu ei, să vedem cât de consecvenți vor fi în continuare, astfel ar fi posibil să revenim cu oferte interesante pentru ei, de conectare la inițiative internaționale.”

Startup Weekend este un eveniment important și util pentru tinerii care aspiră să devină antreprenori în domeniul IT. În cadrul evenimentului, participanților li se propune să prezinte o idee și să o dezvolte într-un proiect viabil pe parcursul a 54 de ore. Astfel, ei formează echipe și experimentează întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii pâna la dezvoltarea unui prototip, cu plan de marketing și model de business bine definit. Pe tot parcursul evenimentului, participanții sunt ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare, cu experiență în domeniul antreprenoriatului IT.

Echipa juriului Startup Weekend Moldova 2017 este alcătuită din experți de peste hotare, reprezentanți ai companiilor TIC de referință din Moldova, precum StarNet și Simpals, și reprezentanți ai organizatorilor evenimentului. Componența juriului poate fi vizualizată aici.

A rămas atât de puțin timp, încât nu mai este vreme să stai pe gânduri. Biletele pot fi procurate aici. Informații actualizate permanent despre Startup Weekend Moldova pot fi găsite pe pagina de facebook.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.

Telegram