SERI de CRONOGRAF cu PREMIERE de filme autohtone
Начало: 24/05/2018 - 18:30
Конец: 26/05/2018 -
Место: Centrul Cultural ODEON
Цена: -
FACEBOOK

Din anul 2001, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF aduce publicului din Chișinău cele mai recente și originale documentare din toată lumea, oferind cinefililor și cineaștilor o platformă de interacțiune cu noile tendințe în materie de film documentar, precum și un spațiu de lansare a noilor producții autohtone. În acest an, pe parcursul a trei seri, ecranul festivalului CRONOGRAF va fi non-competitiv și va fi dedicat, în mod special, celor mai recente producții cinematografice locale lansate în premieră.

În perioada 24-26 mai 2018, la Centrul Cultural ODEON, publicul cinefil va asista la 26 de premiere de filme de diferile genuri: documentare, ficțiune, animație, produse în R. Moldova pe parcursul anilor 2017-2018. O parte din aceste filme sunt producții realizate cu sprijinul Centrului Național de Cinematografie din R. Moldova în rezultatul sesiunii de finanțare a proiectelor cinematografice pentru anul 2017.

Evenimentul va debuta în ziua de 24 mai, ora 12:00 cu o conferință de presă în incinta Centrului Cultural ODEON, la care organizatorii vor oferi toate detaliile privind proiecțiile de film.

În seara de 24 mai, cu începere de la ora 18:30, propunem atenției publicului două scurtmetraje de ficțiune, o animație și un documentar:
“Spectrum”/ ficțiune / 19 min/ regizor: Igor Sadovski
“Mașina lui Cedric”/ animație/ regizor: Alexandr Curilov
“9 vieți”/ ficțiune / 20 min/ regizor: Ivan Naniev
“Valurile Pustiului”/ documentar / 20 min/ regizoare: Olga Lucovnicova

Pe 25 mai, va avea loc premiera a 20 de scurtmetraje, realizate de tineri cineaști moldoveni în cadrul proiectului “Moldova Mea”, implementat de OWH Studio și susținut financiar de Ambasada SUA în Republica Moldova. Această serie de documentare reflectă valorile, folclorul și societatea moldovenească prin mini-povești vizuale.

Ultima proiecție în cadrul evenimentului SERI de CRONOGRAF va aduce în premieră pe marele ecran două producții marca OWH Studio, realizate cu sprijinul financiar acordat de CNC Moldova. Este vorba de documentarul “Eu Geniu Cioclea”, regizat de Violeta Gorgos, care spune povestea celui care a fost “cel mai trist poet din Europa” – Eugen Cioclea. Cel de-al doilea film este scurtmetrajul de ficțiune “Salix Caprea”, regizat de binecunoscutul actor și regizor basarabean, stabilit în România – Valeriu Andriuță.
În spiritul tradițional al CRONOGRAFului, după fiecare proiecție, îi invităm pe spectatori să cunoască și să interacționeze cu echipele de producție.

Pentru mai multe informații despre filme, accesați www.cronograf.md sau scrieți-ne pe adresa [email protected] .

De asemenea ne puteți urmări pe:
Youtube: CRONOGRAF IDFF
Facebook: FIFD CRONOGRAF

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

CRONOGRAF – ecranul unde REALITATEA devine ARTĂ!

Telegram