O moldoveanca recrează tablouri renumite din haine reciclate
Telegram

„Recycling through art” este o inițiativă creativă a tinerei Natalia Prodan, care reciclează haine uzate și recrează tablourile pictorilor renumiți.

Natalia este actriță la Teatrul Național Eugene Ionesco. A început a face pictură de la vârsta de 9 ani. A făcut școala de pictură pentru 10 ani, în perioada 2005- 2009 a studiat la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, specialitatea Design vestimentar, calificația Pictor). „Am început a crea din plăcere!”, menționează Natalia.

Tânăra este adepta unui mediu ecologic, astfel a și pornit ideea „Recycling through art”.

Reciclez tot! Așadar, în timp cât ajustam niște pantaloni, m-am gândit oare ce se întâmplă cu toate resturile de stofă și am început să mă joc cu o bucată de stofă învârtind-o. Am asemănat-o cu o floare și mi s-a părut o idee bună să fac o compoziție, dar am lăsat-o în aer. Aveam multe idei întodeauna, dar nu le aplicam niciodată și peste ceva timp le vedeam la alții. Aici am zis STOP! Dacă nu o lansez eu, o lansează altcineva. A trecut o jumătate de an până am amplicat-o.

Materialele pe care le folosesc sunt hainele neutilizabile, resturi de stofă, vestimentație veche, care nu poate fi îmbrăcată sau donată.

Scopul meu a fost și va rămâne să creez doar opere cunoscute și apreciate. Mai ales a preferaților mei pictori, cum ar fi Van Gogh, Modigliani, Picasso etc., sunt mulți care îi idolatrizez și pe care în timpul apropiat o să îi reproduc înstilul meu.

Îmi place să creez ceva frumos și mai ales depunând foarte multă muncă. Asupra unei lucrări lucrez o lună sau chiar mai mult.

Am inițiat „Recycling through art”, pentru că îmi place să știu și să mă simt un om, care știe că trăim într-un mediu ecologic destul de poluat și eu sunt acel 0,0001% poate, care contribuie pentru folosul mediului și din reciclare se poate creea și ceva frumos.

[/badge]

Telegram