Filme de Oleksiy Radynski [UA] @ Bunker
Начало: 30/10/2017 - 15:00
Место: Bunker (str. 31 august 1989, 137)
Цена: free admission
FACEBOOK

Vom privi filmele:
Troieschyna Dva, 2017
Livoberezhna, 2017
Landslide/ Alunecări de teren (2016)

Filmele vor fi prezentate în limbile rusă și ucraineană cu subtitrări în limba engleză.

Adresa: Chișinău, Galeria Bunker (str. 31 august 1989, 137)

Oleksiy Radynski [UA] e un cineast și scriitor stabilit în Kiev. Este participant în cadrul Centrului de Cercetare a Culturii Vizuale, o inițiativă pentru artă, cunoaștere și politică, fondată în Kiev, 2008. Ultimele sale filme sunt ”Alunecări de teren” (2016) și ”Oamenii care vin la putere” (2015, cu Tomas Rafa), care a luat marele premiu în cadrul competiției naționale de la Festivalul Internațional de Film Docudays, Kiev. Filmele sale au fost ecranizate la Oberhausen IFF, Dok Leipzig IFF, e-flux (New York), S A V V Y Contemporary (Berlin) și alte locuri.
Prezentările sale au avut loc la Forumul Extins Berlinale, MoMa (New York), Shtab (Bishkek), Institutul pentru Arte Contemporane (London), și UdK (Berlin). A publicat articole în revistele e-flux, Political Critique, Regarding Spectatorship, Raznoglasiya și alte publicații.

”Alunecări de teren” e un film care prezintă o Ucraină post-revoluționară prin intermediul unei comunități de oameni care ”încearcă să construiască o societate nouă” în fisurile și porii unui sistem social care se prăbușește. Filmul se desfășoară în partea centrală a orașului Kiev, într-un spațiu recuperat de către forțele naturii. În rezultatul unor alunecări de teren, aria străzii Petrivska a devenit imposibilă de apărat și ulterior a fost ocupată de tot felul de înșelători și străini. De asemenea ea a devenit un punct important de întâlnire pentru scena artistică underground și contra-cultura. O echipă secretă de artiști graffiti, un grup de tehnicieni și un ”teatru homosexual” avangardist care au fugit din războiul din Luhansk se străduiesc să creeze un loc unde să coexiste în afara presiunii structurilor sociale disfuncționale.

După filme vor avea loc discuții cu Oleksiy Radynski în persoană.
Prezentarea face parte din cadrul expoziției CUB GRI, pe care o puteți vizita în aceeași ( și ultima) zi.

Intrarea e liberă.

Telegram