Esențialul despre proprietatea intelectuală în IT – în doar două ore și pe înțelesul tuturor
Telegram

În țările emergente, printre care se regăsește și țara noastră, starea actuală de lucruri în domeniul proprietății intelectuale este destul de incertă. Din cauza instabilității economice, resursele interne sunt drenate adesea de către statele industrializate prin intermediul proprietății intelectuale. Tendința actuală este ca aceste drepturi – fie că e vorba despre dreptul de autor, brevet de invenție sau marcă înregistrată – să fie extinse, încât să acopere domenii noi cum ar fi bazele de date sau să se înlăture restricții și limitări ale lor.

Există însă și opinia că această extindere dăunează exact scopului pentru care aceste drepturi au fost introduse, reducând creativitatea. Dar câți dintre cei, care s-au apucat să-și pună pe roate o afacere, se gândesc la aceste aspecte, în general? Căci, de obicei, fondatorii unui startup se ciocnesc de subiectul invenției sau dreptului de autor abia atunci când s-a ajuns într-o stare de litigiu destul de complicată.

Având în vedere interesul sporit pentru acest subiect în rândul membrilor săi, dar și în comunitatea profesioniștilor IT din Moldova, în general, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 27 septembrie un seminar pe tema protecției proprietății intelectuale în sectorul IT.

Seminarul cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property își propune să ajute profesioniștii din domeniul IT să-și protejeze și să valorifice eficient, din punct de vedere juridic și economic, obiectele de proprietate intelectuală.

De rând cu punctarea principalelor beneficii care pot fi culese dezvoltând o activitate în sectorul IT, speakerii seminarului vor acorda o atenție sporită riscurilor cărora li se supun autorii de softuri, baze de date, mărci, desene sau diverse aplicații.

Cine sunt speakerii?

Iurie BADÎR, șef Secție instruire, Direcția promovare și relații externe, AGEPI

Ion ȚÎGANAȘ, dr. în drept, conf. univ., avocat specializat în proprietatea intelectuală

Care sunt principalele subiecte din agendă?

  • Valorificarea economică a proprietății intelectuale
  • Soluții pentru protecția drepturilor de autor în cadrul companiilor din sectorul IT

Unde? Centrul de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 19/1)

Când? 27 septembrie, între orele 18.00 și 20.00

Cât costă? 100 MDL (se plătește în ziua evenimentului)

Doritorii de a lua parte de la eveniment sunt rugați să se înregistreze până marți, 26 septembrie, ora 13.00, la adresa de e-mail [email protected]. Tot aici puteți expedia sugestiile cu referire la subiectele și întrebările care ați dori să fie abordate în cadrul evenimentului.
Telefon de contact: 069 373 370.

Telegram