18 июня 2017

Ediția a IV-a a Festivalului “Frumos Covor Basarabean”

EDIȚIA A IV-A A FESTIVALULUI “FRUMOS COVOR BASARABEAN”

Complexul de Meșteșuguri ”Artă Rustică” are plăcerea să vă informeze că la 18 iunie 2017 se va desfășura Ediția a IV-a a Festivalului “Frumos Covor Basarabean” la Clișova Nouă, Orhei, sub genericul “Covorul tradițional – parte a Tezaurului UNESCO”.

În cadrul Festivalului se va pune accentul pe promovarea covorului și tehnicilor de realizarea ale acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale.

Vizitatorii vor avea putea participa la diverse ateliere, vizita expoziții și savura bucate tradiționale. Aceștia vor asista la șezători, vizita Muzeul local al textilelor și delecta cu programul artistic prezentat de ansamblurile din Peresecina, “Romanița”, “ Comorile plaiului” ș.a. Doritorii vor putea însuși în cadrul atelierelor, diverse tehnici de realizarea a covoarelor. Totodată, la Școala Micilor Meșteșugari, picii vor învăța arta țesutului.

Festivalul “Frumos Covor Basarabean” este organizat de A.O. “Femeia Rurală” în parteneriat cu Secția Raională Cultură Orhei, Centru pentru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial, Primăria Ciocîlteni și SRL Rusticart, cu suportul  partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida) și ai partenerilor media AgroTV Moldova și Madein.md.

Facebook

Подписывайся