DORfest – Festivalul Nordului @ Mosia Ciuhrii, Gordinesti, Edinet
Начало: 09/09/2017 - 11.00
Место: Mosia Ciuhrii, Gordinesti, Edinet
Цена: 100 - 170 mdl
FACEBOOK

Într-un loc de poveste și înconjurați de natură sărbătorim, în Septembrie 2017, Asociația Obstească Ecolanima te invită la #DORfest – 2 zile de celebrare a Artei, Muzicii și Emoției românești.

Sărbătorim DOR-ul – cuvântul-împărat al limbii române, un cuvant al Inimii și al Visului… “un cuvânt al știutului și neștiutului, al limitației și nelimitației, al concretului și abstractului, al atracției de ceva determinat și al pierderii în ceva indeterminat.” (Constantin Noica).

Gazda evenimentului va fi Moșia Ciuhrii, oaza verde din Nordul Moldovei. Eveniment organizat în colaborare cu Primăria Gordinești.

INVITAȚI SPECIALI pe scena #DORfest: Gândul MâțeiDaniel Balan,Ansamblul etnofolcloric PlăieșiiMaria IliuțComedy Zebra Show.

Organizatorii își propun să transforme DORfest într-un festival emblemă al Zonei de Nord din Republica Moldova, care militează pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a regiunii.
Anunță prietenii și #SalveazaData 9-10 Septembrie.

Bilete online -> http://bit.ly/2tzcB3e
Copiii cu vârstă de până în 10 ani, beneficiază de acces gratuit la festival. Mai multe detalii pe www.dorfest.md

PROGRAM:
☀☀ Sambata, 9 Septembrie 2017 ☀☀
✵ Taverna Ciuhrii | Spatiu Gastronomic: 11:00 – 22:00
✵ CASA MARE | Targ de mestesuguri si bunatati: 11:00 – 21:00
✵ Ateliere pentru copii | KidsZone: 11:00 – 21:00
✵ DORzone | Zona verde : 11:00 – 21:00
✵ Scena festivalului | Zona de muzica si dans: 11:00 – 1:00 AM
ARTISTI: Heart Drops, 7 Klase, Daniel Bălan, Gândul Mâței și alți artiști + AFTER PARTY pe ritmuri urbane alături de DJ invitati.

☀☀ Duminica, 10 Septembrie 2017 ☀☀
✵ Taverna Ciuhrii | Spatiu Gastronomic: 11:00 – 20:00
✵ CASA MARE | Targ de mestesuguri si bunatati: 11:00 – 20:00
✵ Ateliere pentru copii | KidsZone: 11:00 – 20:00
✵ DORzone | Zona verde: 11:00 – 20:00
✵ Scena festivalului | Zona de muzica si dans: 11:00 – 20:00
ARTISTI: Zebra Show, Maria Iliut, Vasile Iovu, Ansamblu Plăieșii si alți artiști.

Ce se găsește la TÂRG: haine branduri moldovenești, articole handmade, produse bio, produse de artizanat, pernuțe decorative pentru copii și maturi, produse din lavanda, tricouri pictate, bijuterii din lut, ceaiuri, amestecuri din miere, produse cosmetice, piese vestimentare traditionale și altele.

ACTIVITĂȚI & more: Ateliere pentru copii, jocuri educative si creative pentru copii si adulti, miniparc de distractii, 4 sedinte de yoga pe zi, face painting & henna painting, excursii prin împrejurimi “pe urmele istoriei”, 2 zone de colectare doruri “sacul dorului – dorinte ascunse” si “culmea dorului – emotii la vedere”, 1 zona de relaxare cu hamace si carti de imprumutat, food zone cu produse traditionale si moderne (de la sarmale la sushi 😀 ), show de chinologie si zona expo a politiei de frontiera, and more.

CAZARE:
1. Intrarea la festival este cu taxă, însă camparea în zona de camping este GRATUITĂ. Pentru ca experiența festivalului să fie completă, pentru cei care vin din alte zone ale țării, sunt disponibile câteva cazări la pensiunile din regiune, însă organizatorii vă invită în “DORmitorul de vară” – zona de camping a festivalului.
2. Cazare in sat: 078196878 (Tatiana Berliba) – colega nostră vă ajută să găsiți o cameră sau mai multe în casele gospodarilor din Gordinești. (locuri limitate).

TRANSPORT:
1. CHISINAU – EDINEȚ -> microbuz in AutoGara de Nord ( 6:00, 7:40; 11:45; 13:45; 16:30).
2. IASI – EDINEȚ : plecarea din autogara TRANSBUS CODREANU la ora 15:40
Edineț – #DORfest – de la statuia lui Stefan cel Mare din centrul orasului Edinet, va pleca un microbuz spre festival. Cost >7 lei.
————————–————————–—-
Pentru participare la TARG-ul ARTIZANAL, vă rugam sa completați formularul de aici: http://bit.ly/artizanatDORfest

Dacă doriți să fiți FURNIZOR/ PARTENER sau SPONSOR festival, vă rugam să ne contactați la adresa [email protected]

✯✯ Despre #DORfest ✯✯

DORfest este primul festival internațional din nordul Moldovei. Organizat sub egida brandului touristic de țară “Pomul Vieții”, DORfest este un eveniment istoric de înfrățire a 3 localități din Moldova, România și Ucraina.

▲ Festival este organizat de Asociația Obștească Ecolanima în colaborare cu agenția The Hurricane, cu sprijinul Consiliului Raional Edineț, Primăria Edineț și Primăria Gordinești.
▲ Parteneri strategici: USAID Moldova și Guvernul Suediei, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Poliției de Frontieră a Republicii Moldova șiAgentia Turismului a Republicii Moldova.
▲ Parteneri eveniment: Bemol, Moldova Gaz Edineț, #Naturalis,#Carlevana#Kvint#Librariusdininima.md și #AviClima.
▲ Parteneri media: Canal 2TVR MoldovaMoldova 1Noroc TVBusuioc TV, 10 TV, Bălți TV, Drochia TV, IPN, Trendseter, Radio NorocRadio Zum ChisinauKiss FM ChisinauAquarelle FMRadio Chișinău, Realitatea Live,realitatea.mdAgora.mddiezKankan.mdEa.mdTIMPUL,MOLDOVA9.comDeschide.MDAQUARELLEOdoraşstirilocale.md.

Dacă ești un spirit liber, HAI LA DORfest – o să îți placă!
www.dorfest.md

Telegram