SEARA FILMELOR DE SCURT-METRAJ regizate de Dorian Boguță
Начало: 05/04/2016 - 18:00
Место: Odeon, str. Mihai Eminescu 55
Цена: 30 lei
FACEBOOK

Marti, 5 aprilie, ora 18.00, vă invităm la o seară de scurtmetraje semnate de regizorul și actorul Dorian Boguță.

Selecția de scurtmetraje reflectă interesul pe care regizorul îl manifestă față de explorarea diferitelor tipologii umane și situațiilor, mai mult sau mai puțin cotidiene, pe care acestea reușesc să le construiască în jurul lor.

00-ALTFilm

Programul proiecțiilor va fi următorul:

Kazimir (România, 2014, 15”)

Într-un sat lipovenesc retras din zona Delta Dunării locuieşte un diacon pe numele lui Kazimir. Puţinii locuitori ai satului vin la el pentru a se trata de dureri. Noaptea însă, toţi stau închişi în case de frica legendei conform căreia ar exista o creatură misterioasă în zonă. Ucenicul lui Kazimir îl anunţă pe acesta că doi turişti vor ajunge spre seară în sat. Momentul este unul pe cât se poate de nefast.

Vera (România, 2015, 27”)

Mihnea, un tânăr de 20 de ani este respins de iubita lui. Plin de frustrări, încearcă să se aline în brațele unei prostituate, dar și aici ghinionul îl urmărește. Când ajunge acasă, pe scari o întâlnește pe ea, pe Vera. Tot ce se întâmplă în continuare ai putea zice că-i va schimba viața, doar că lucrurile iau iar o întorsătură neașteptată.

De azi înainte (România, 2012, 36”)

Ștefan face 18 ani, iar taică-su decide că este ziua când trebuie să devină „bărbat”, cu toate consecințele pe care acest lucru le implică. Numai că lucrurile nu stau așa cum crede el și lecția pe care o primește de la băiatul său e una dramatică.

Sfârșit (România, 2015, 15”)

Iarnă. O plajă pustie. Un cer vânăt. Un sunet surd în aer. O rulotă. Un bărbat pe la 40 de ani, îmbrăcat în costum stă întins pe nisip în pozitia fătului și se uită înspre nicăieri. Are ochii obosiți și fără expresie. Noapte, aceeași plajă, același cer, același sunet. Bărbatul, în rulotă, încearcă să scrie ceva . O haită de câini sălbatici înconjoară rulota și încearcă să ajungă înăuntru.

NB. După proiecții va avea loc o sesiune de întrebări-răspunsuri cu regizorul.

Biletele sunt disponibile la Cinema ODEON și pe iticket.md.

Dorian Boguță a absolvit Universitatea de Teatru și Film Shota Rustaveli din Georgia și și-a început cariera de actor la Teatrul Național Chișinău. În 1999 s-a mutat la București și și-a câștigat recunoașterea prin rolurile jucate în serialele “Lombarzilor 8” (2006) și “Francesca” (2009).

În 2009 și-a făcut debutul în regie, cu scurt-metrajul “10”, marcând începutul unei serii de scurt-metraje de succes, printre care “De azi înainte” (2012), care a câștigat numeroase premii, inclusiv Cel mai bun scurt-metraj românesc. Un alt moment important în cariera sa de regizor a fost scurt-metrajul “Kazimir”, care a devenit unul dintre primele filme românești de groază.

Pentru moment lucrează la un proiect care va fi lansat în 2016 și care va marca debutul său ca regizor de lung-metraj.

Telegram