În premieră, 4 filme vor fi proiectate sub cerul liber la Cinematograful de vară din Buiucani
Начало: 01/07/2016 - 20:30
Место: Parcul „Butoiaș”, Buiucani
Цена: Free
FACEBOOK

Cinematograful de Vară din Buiucani invită toți doritorii să vizioneze în premieră filme în aer liber, vineri, 1 iulie, cu începere de la ora 20:30.

Despre inițiativa de a reamenaja Cinematograful situat în Parcul „Butoiaș”, la intersecția străzilor Onisifor Ghibu și Nicolae Costin, am relatat în toamna anului 2015, pornit de tânărul Nicolai Kirnev, realizat datorită European Cultural Foundation din Suedia care au oferit o sumă de 7.000 de euro pentru acest proiect, ce este intitulat „Multifunctional Summer Cinema in Open Air”.

„Deci, totul este aproape gata. În sfârșit putem începe proiecții de filme. Mâine, la ora 6 seara instalăm echipamentul: punem muzica, invităm oamenii și, undeva la ora 8 și jumătate sau 9 maximum, începem proiecțiile. Filmele vor fi prezentate din cadrul Cronograf Tur”, menționează Nicolai.

cinematograful din buiucani nicolai kirnev

 

 

Cele patru filme ce vor fi prezentate sunt scurtmetraje:

1. Sălbatic/ Wild (România) – 36 min.

2. Zero (Rusia) – 23 min.

3. Viața bate filmul – 13 min.

4. West Empire (Franța) – 26 min.

„Cuvântul de salut îl va ține domnul Virgiliu Margineanu, directorul OWH Studio, care ne va prezenta scurt filmele propuse. Ne pare rău că estrada de vară arată ca niște ruine, cu iarbă până la genunchi, atunci când începem proiecția filmelor. Primăria așa și nu ne-a răspuns la solicitarea noastră de a permite amenajarea Cinematografului, find anunțată oficial de noi despre proiecții, avem document și nu ne oprim. Vom proiecta în așa condiții până ce nu ne permit în sfârșit să reparăm și să amenajăm primul Cinematograf în aer liber la Buiucani. Invităm tinerii și toți care trăiesc în regiunea această, pentru că avem nevoie de susținerea comunității locale ca să arătăm că într-adevăr avem nevoie de Cinematograf, care poate folosit în diferite scopuri, nu numai proiecții de filme”, afirmă Nicolai.

cinematograful din buiucani nicolai kirnev 1

 

 

Intrarea este liberă.

Telegram