23 ноября 2016

Ateliere cinematografice din această săptămână la „ClassFest 2016”

Cei pasionați de arta cinematografică au ocazia să viziteze atelierele din cadrul festivalului Internațional al Școlilor de Film „ClassFest” și să descopere învățăminte de preț de la producători de film cu experiență din diverse țări europene.

Iată  are sunt atelierele pe care le poate vizita gratuit orice doritor:

Atelier: „A treia imagine – genul “Found Footage” & Procesarea manuală”, coordonat de Philipp Fleischmann, regizor, actor, Austria

Miercuri, 23 noiembrie, 2016
11:00 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

fleischmann

Acest atelier va dezvălui aspectele arte Found Footage (imagini redescoperite) și modalitatea de a crea noi lucrări de artă, folosind și modificând secvențe filmice deja existente. Coordonatorul atelierului va pune la dispoziție material filmat pe peliculă 16mm și participanții vor avea posibilitatea să remontez, să re-coloreze, să „mâzgălească” manual pelicula, pentru a crea o lucrare filmică proprie.

fleischmann-1

 

Atelier: „Cooperează! Cum să începi promovarea filmului în străinătate și coproducțiile”, coordonat de Dorota Paciarelli, producătoare de film, Polonia

Joi, 24 noiembrie, 2016
11:00 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

dorota-pacciarelli

Polonia și Germania sunt țările cu un potențial creativ imens și cu un sistem funcțional de finanțare a filmelor regionale și naționale. Începând cu anul 2005, producătorii polonezi și germani, împreună cu partenerii lor internaționali, beneficiază de ajutor financiar pentru dezvoltarea proiectelor, avându-i ca parteneri și pe omologii lor din estul Europei, din regiunea Mării Negre. În cadrul întâlnirii, Dorota Paciarelli, producătoare de film, consultant pentru coproducții, cu o experiență îndelungată în identificarea și promovarea talentelor, în evaluarea scenariilor de film, va face o privire de ansamblu asupra unor proiecte de succes și va răspunde la întrebările participanților.

Atelier de cinematografie „Realismul magic în cinema”, coordonat de Ovidiu Georgescu, regizor, scenarist, actor, România

Vineri, 25 noiembrie, 2016
11:00 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

ovidiu-georgescu

„Ultimul Zburător” este primul film al trilogiei „Promissum”, prima trilogie în realism magic realizată vreodată în cinematografia din România. Trăim într-o lume dezvrăjită, în care „toți ne închinăm zeului ban” și nu ne mai pasă de micile minuni care se află la fiecare pas. este de datoria noastră, ca cineaști, să revrăjim oamenii care nu mai cred în valoarea adevărată a mitului și a poveștilor. Așa cum spune marele istoric Mircea Eliade: „Mitul înseamnă o “poveste adevărată” și, mai mult de atât, o comoară prețioasă, sacră, exemplară și plină de semnificație”. Într-o lume cotidiană gri și lipsită de aparență am asistat de prea multe ori în viață și pe marele ecran la povești ce ilustrează această culoare. Astfel, s-a născut o întrebare. ce s-ar întâmpla dacă am contopi forța realismului dur cu frumusețea basmelor și înțelepciunea poveștilor? Rezultatul este că această trilogie „Promissum”, prima trilogie în realism magic, realizată vreodată în cinematografia din România, în care trei mari povești ale culturii române și universale prind viață. Atunci, când minunile de lângă noi se materializează în ceva concret, speranța renaște, iar oamenii se trezesc într-o realitate magică, aducându-și aminte să viseze.

Atelier: „Poligon Cinematografic în 4 capitole (unghiuri de vedere)”, coordonat de Vlad Druc, regizor, scenarist, director de imagine, Republica Moldova

Sâmbătă, 26 noiembrie, 2016
11:00 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

vlad-druc

Cele 4 unghiuri de vedere:

  1. Tetragon I: Drama & Narațiunea
  2. Tetragon II: Poezia & Imagistica
  3. Tetragon III: Beaux-Arts
  4. Tetragon IV: Muzică & Ritm

Atelierul va pune în discuție Influența Semioticilor „celor 6 Arte” asupra Limbajului și Structurii „celei de a 7 Artă” – Cinematografia (observații subiective la clasificarea Ricciotto Canudo). Atelierul va fi ilustrat cu fragmente din filmele-eseu documentare ale masteranzilor la Specialitatea Regia Filmului Documentar, Clasa Vlad Druc.

În ziua de marți, 22 noiembrie, s-au desfășurat alte două ateliere de creație: „Uitându-ne cu atenție sau ce ce putem învăța astăzi de la Kieslowki?”, coordonat de Dorota Paciarelli, producătoare de film din Polonia și „Planificarea expediției – Modalitatea de a identifica și utiliza resursele emotive pentru a face film”, susținut de Eva Stotz, regizor, producător de film din Germania.

De asemenea, în cadrul festivalului aveți posibilitatea de a viziona filme la Cinematograful Odeon. Luni, 21 noiembrie, a avut loc deschiderea evenimentului, însoțită de proiectarea filmelor din Georgia. următiți aci programul festivalului.

Подписывайся