Inaugurarea expoziției de artă floristică „Hora Florilor”
Начало: 07/08/2015 - 15:00
Место: Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, str. Kogălniceanu 82
Цена: free
FACEBOOK

În aceste zile fierbinți, de început de Gustar, Clubul de Floristică „Diana” organizează în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală o nouă expoziție, inspirată din gingașa lume a florilor, cu genericul „Hora Florilor”.

Anul curent, clubul sărbătorește 24 de ani de la înființare, reunind actualmente 20 de femei de diferite profesii, majoritatea – meșteri populari, care au în comun pasiunea pentru floristică și dorința de a împărtăși propria creație cu alții.

În baza clubului „Diana”, în anul 2007, în cadrul Uniunii Meșterilor Populari din Moldova a fost deschisă o secție de floristică. În lipsa unui sediu permanent, membrii clubului se întrunesc în incinta bibliotecilor municipale din Chișinău, a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, la Biroul Relații Interetnice, galeria de artă din Dubăsari ș.a.

În fiecare an, reprezentantele clubului de floristică își expun lucrările în cadrul festivalurilor republicane („Tezaur”, „Unitate prin diversitate”, „Mărțișor”). Vernisarea expoziției va avea loc vineri, 7 august, ora 15, la parterul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Hora-Florilor

Invităm iubitorii de frumos, în perioada 7 august – 30 septembrie, să descopere îmbinarea dintre naturalețe și viziune artistică în creațiile florale ale Clubului „Diana”.

Telegram