Inaugurarea expoziției “Patrimoniul industrial – patrimoniul cultural în dialog cu progresul”
Начало: 25/09/2015 - 15:00
Место: Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, str. Kogălniceanu 82
Цена: free
FACEBOOK

La 25 septembrie 2015, în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va fi inaugurată expoziţia “Patrimoniul industrial – patrimoniul cultural în dialog cu progresul”. Demersul expoziţiei ţine să demonstreze valoarea documentară, istorică şi artistică a celor mai interesante, ca ansamblu tematic, colecţii patrimoniale, precum obiectele tehnice şi uzuale specifice pentru evoluţia ştiinţei şi tehnicii universale din sec. XIX şi prima jumătate a sec. XX (ceasuri, samovare, tacâmuri, pick-upuri, magnetofoane, radoiuri, maşini de scris, calcul şi calculatoare, instalaţii de iluminat, maşini de cusut, valize, aparate de înregistrare şi redare a sunetului etc.).

Patrimoniul-industrial

Patrimoniul industrial şi tehnic al Republicii Moldova va fi ilustrat prin fotografii cu exemple de componente ale acestuia: edificii ale fostelor fabrici şi uzine, diverse construcţii industriale, centrale electrice, mori de apă şi de vânt, ateliere de meserii etc.

Un loc important îl vor ocupa obiectele de artă industrială produsă local, la fabrici, cu caracter de serie (textile, vestimentaţie, ceramică, sticlărie).

Preconizat evenimentului expozițional de anvergură de la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și încadrat Zilelor Europene ale Patrimoniului, un program de romanțe oferit de interpretele Eugenia Tudose și Elena Țurcanu reprezintă o adevărată ”surpriză a zilei”.

Apariție muzicală și artistică notorie, interpretele în recital, fiind și un duplet nativ inedit, ca surori și posedând fiecare în parte voci veritabile și bine timbrate, totodată se deosebesc tranșant prin manierele stilistice individuale absolut distincte.

Având în palmares repertorii compuse din piese în stil folcloric și popular, trăsătura care le unește artistic, într-un mod aparte, este genul liric și, în special, romanța.

Vă invităm, dragi prieteni, să asistați la evenimentul expozițional din această zi de vineri, a 25-a din prima lună a toamnei lui 2015, care vă dorim să debuteze și să continue pentru fiecare tot atât de frumos, asemenea luminoasei nostalgii a romanțelor noastre… interpretate de Eugenia Tudose și Elena Țurcanu.

Telegram