Despre eroinele (in)vizibile la Chișinău @ Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei
Начало: 26/09/2019 - 18:30
Место: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Str. 31 August 1989, 121A
Цена: intrare liberă
FACEBOOK

Poveștile fascinante ale celor 34 de poloneze și românce care au avut curajul de a-și schimba țara, Europa și lumea pot fi cunoscute până la sfârșitul lunii octombrie pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău în cadrul expoziției pregătite de Institutul Polonez din București.

De asemenea, joi seară, pe 26 septembrie, vă invităm la o discuție despre femei și situația lor în Republica Moldova, precum și la proiecția filmului bestseller „Arta de a face dragoste. Povestea Michalinei Wisłocka”. Accesul va fi liber.

Printre protagonistele expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea” se află luptătoare pentru independență sau drepturile femeilor, precum și pioniere în domeniul științei sau al sportului. Mulțumită determinării și forței lor morale, putem afirma că trăim astăzi mai bine.

Cele 17 poloneze și 17 românce ale căror istorii sunt prezentate în cadrul expoziției sunt personalități mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg, deși nu lipsesc nici cele care, în ambele țări, reprezintă simboluri incontestabile ale succesului.

Expoziția va fi însoțită de o întâlnire dedicată femeilor și situației femeilor din Republica Moldova și din Polonia, care va avea loc joi, 26 septembrie, la muzeu. La întâlnire vor participa doamnele Ludmila Scalinîi și Angela Stafii.

Participanții la discuție vor fi invitați apoi la proiecția filmului „Arta de a face dragoste. Povestea Michalinei Wisłocka” despre medicul polonez Michalina Wisłocka, care prin cartea sa bestseller omonimă, publicată în 1978 și vândută în aproape 7 milioane de exemplare, a schimbat viața intimă a polonezilor. Viața sa personală a fost însă una extrem de complicată. Povestea vieții doctorului Wisłocka, care se petrece în Polonia după Al Doilea Război Mondial, este spusă de tânăra regizoare Maria Sadowska.

Planul întâlnirii „Despre eroinele (in)vizibile” de pe 26 septembrie 2019:

  • orele 18.30-19.30 – discuția „ Despre eroinele (in)vizibile la Chișinău”, intrare liberă
  • ora 19.45 – proiecția filmului „Arta de a face dragoste. Povestea Michalinei Wisłocka” (121 min., 2017, Polonia, reg. Maria Sadowska), intrare liberă
Telegram