FICȚIUNE
Начало: 10/09/2015 - 20:00
Место: Teatru-spalatorie, str. Eminescu 72
Цена: contribuţie opţională 60, 80, 100 lei; elevi și studenți 40 lei
FACEBOOK

FICȚIUNE
performance

concept
WOJTEK ZIEMILSKI (Polonia)

cu ion borș
veaceslav sambriș
doriana talmazan
irina vacarciuc

În secolul XXI conceptul de națiune sau statul națiune devine ficțiune. Republica Moldova este o astfel de ficțiune, o ficțiune concretă.

Wojtek Ziemilski despre FICȚIUNE:

Nu m-am dus la Chișinău cu o propunere. M-am dus cu o metodologie, un tip de abordare, iar această abordare e legată de ideea de a lua un element din realitate și a lucra asupra formei pînă cînd devine altceva. La Chișinău era clar cînd actorii vorbeau despre ei, cînd prezentau un loc sau țara, era limpede că totul revenea la această chestiune a unei definiții autoironice, a unei identități în același timp ficționale și reale, fiindcă există și se presupune că o trăiești, deși nu e așa serioasă cum te-ai aștepta. Iar tema tot revenea, era doar o chestiune de a încerca să văd cum o resimte fiecare dintre ei în viața personală. A doua temă era cum putem folosi limbajul teatral în așa fel încît să treacă dincolo de povestea despre viețile și țara lor. Devine un joc între a ști de ce anume sunt deja interesat și a fi atent la lucrurile concrete care apar. De pildă, la un moment dat, mi-au spus că există un imn, pe urmă că altul, apoi altul, și erau atîtea imnuri încît m-am pierdut, și totuși părea foarte important pentru identitatea lor.

“Sfîrșitul regiei, începutul creației colective în teatrul european”,
ed. Iulia Popovici, Editura Tact, 2015

Poster_fictiune_10_09

Timp de 4 săptămîni în perioada iulie – august 2012, regizorul și artistul vizual, Wojtek Ziemilski s-a aflat în rezidență la teatru-spălătorie. Ziemilski a studiat regia și filozofia. Lucrările lui se situează la limita teatrului, artelor vizuale și coregrafiei. Criticii de teatru și artă din Polonia îl consideră unul dintre cei mai importanți artiști polonezi din ultima generație. Iar blogul său new-art.blogspot.com este unul dintre cele mai citite bloguri pe artă contemporană din Polonia.

Performance-ul a fost creat in cadrul programului REZIDENȚĂ CĂLCĂTORIE, program susținut de Allianz Kulturstiftung.

pentru rezervări contactaţi-ne cu un apel/sms (cu exceptia websms) la 060439914 sau pe mail la [email protected]

rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua evenimentului;

rezervările neonorate se anulează cu 30 minute înainte de ora începerii performance-ului;

contribuţie opţională 60, 80, 100 lei.
elevi și studenți 40 lei.

reprezentanţii mass media beneficiază de intrare liberă cu condiţia de a face rezervări cu cel puţin o zi înaintea evenimentului. pentru detalii ce ţin de filmare sau fotografiere în timpul spectacolului vă rugăm să ne contactaţi cu cel puţin o zi înaintea spectacolului la numărul de telefon 060439914 sau pe mail la [email protected]

studenţii facultăţilor de teatru şi film beneficiază de intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

vă rugăm să nu fotografiaţi şi să nu filmaţi în timpul performance-ului.

Telegram