Bătălia Cărţilor
Начало: 05/12/2015 - 12:00
Конец: 06/12/2015 - 13:00
Место: Biblioteca B.P. Hasdeu, blvd Stefan cel Mare si Sfant 148
Цена: free
FACEBOOK

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia Cărţilor, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj.

Concursul a avut drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenților şi s-a desfășurat în perioada martie-octombrie 2015.

Înregistrarea s-a făcut în toate filialele bibliotecii, prin completarea unui formular de înscriere, numărul total al concurenţilor fiind 646. Pentru a intra în finală, participanţii au avut de citit o listă de 10 cărţi recomandate şi de întocmit Fişe de lectură pentru fiecare titlu. În semifinală au ajuns câte 14 cititori din fiecare categorie de vârstă, care, în opinia juriului, au citit şi au înțeles cel mai bine textele literare, demonstrând, prin întocmirea fişelor de lectură, reflecţii, opinii, argumente.

Afis-PERSONALIZABIL-FOR-HASDEU

Finala va avea loc la Biblioteca Centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 148) pentru cele două categorii de vârstă:

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 12.00 – segmentul adolescenţi (15-18 ani)

Duminică, 6 decembrie, ora 13.00 – segmentul copii (11-14 ani)

Evenimentul va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia cei 14 participanți îşi vor susține cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări pe marginea volumelor citite, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public.

Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului.

Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună Fişa de lectură, Cea mai bună Fișa de lectură pentru Cartea anului, iar toţi finaliştii vor primi diplome şi cărţi

Conform regulamentului, fiecărei cărţi citite urma să i se acorde punctaj. Astfel, prin votul participanţilor la concursul de lectură Bătălia cărţilor, Cartea anului 2015, a fost deja desemnată: categoria copii – Singur pe lume de Hector Malot; adolescenţi – Hoţul de umbre de Marc Levy.

Vă aşteptăm să împărtăşim bucuria lecturilor împreună!

Telegram