Lansarea CD-ului Cântare copilăriei / Cântare Limbii Române
Начало: 11/02/2015 - 15:00
Место: Biblioteca Haşdeu, bd. Stefan cel Mare 148
Цена: free

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” anunţă lansarea CD-ului Cântare copilăriei / Cântare Limbii Române. Versuri de Grigore Vieru în lectura Artistei Poporului Ninela Caranfil, a Adelinei şi a lui Alexandru Andrei. Evenimentul va avea loc la 11 februarie 2015 în incinta Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu” din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 148, începând cu ora 15.00.

Înscriindu-se în şirul manifestărilor culturale prilejuite de aniversarea a 80-a de la naşterea poetului Grigore Vieru, evenimentul va aduna împreună, în această sală istorică, colegi, prieteni şi personalităţi notorii din lumea artei, ştiinţei şi culturii româneşti din Basarabia.

file-1423036528-14443

Selectând din universul creaţiei vierene poeziile pentru copii şi cele consacrate limbii române, Ninela Caranfil, actriţă care are în palmares circa 80 de roluri la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală, promotoare a valorilor estetice, mai fiind şi o remarcabilă artistă militantă, aduce un impresionant omagiu regretatului poet, cu care adeseori a conlucrat şi pe care îl poartă cu pioşenie în inimă, prin realizarea unui CD, alcătuit din două părţi: Cântare copilăriei – 43 poezii şi Cântare limbii române – altele 5.

Această acţiune culturală de la Biblioteca Municipală nu este prima pentru distinsa actriţă, în aceeaşi sală Dna Ninela Caranfil a mai lansat cărţile Tăcerea de până la Cuvânt, Nebăniuta forţă a scenei şi CD-urile Dorul infinitului din noi şi Rugă, care au avut o mare priză la public.

Compact discul este conceput ca un prim pas spre o rostire corectă şi frumoasă a cuvântului românesc, drept instrument de învăţare şi delectare pentru copii. În acest scop, interpretarea remarcabilă a actriţei de un talent distinct, bine conturat, este completată de fraţii Adelina Andrei, elevă în clasa a 5-a, Liceul „Mircea Eliade” şi Alexandru Andrei, elev în clasa a 4-a, Liceul „Miguel de Cervantes”.

De o sensibilitate rară, dar totuşi atât de tare, Grigore Vieru a dat expresie deosebită valorilor noastre naţionale, sentimentelor duioase faţă de mamă, de Neam, de Ţară, de graiul matern, de femeie şi va dăinui în eternitate prin creaţia sa şi prin cei care continuă să o aprecieze şi să o promoveze.

Telegram