Aplică pentru bursa de la Stockholm School of Economics din Riga
Telegram

Guvernul Suediei invită tinerii să concureze pentru 20 de burse cu finanţare deplină a studiilor pentru trei ani la Stockholm School of Economics din Riga.

Acest privilegiu se acordă potenţialilor studenţi din Moldova şi Belarus, urmaţi de Georgia şi Ucraina. Grantul garantat de guvernul suedez în valoare de 30.000 EUR acoperă taxa de şcolarizare pe timp de 3 ani, cazarea în căminul SSE Riga şi o bursă lunară de 200 EUR pentru cheltuieli secundare.

Fiind în topul celor mai bune şcoli de business din Europa, după rating-ul creat de Financial Times, Stockholm School of Economics oferă atât studii în domeniul economiei, cât şi în cel al businessului. După 2 ani de instruire continuă, studenţilor li se oferă şansa de a alege două din următoarele specializări: Antreprenoriat, Marketing, Finanţe şi Economie. Sistemul de predare este unul modular, ceea ce presupune faptul că maximum două cursuri decurg concomitent, pentru ca materia parcursă să fie asimilată cât mai eficient.

Programul de studiu este dinamic şi se bazează pe aplicarea teoriei în practică. Studenţii din anul 1 şi 2 trebuie să completeze un stagiu de practică cu termenul de 4 – 5 săptămîni şi, respectiv, 6 – 8 săptămâni în companiile-partenere ale universităţii. Primul semestru al celui de-al treilea an de studiu, studenții îl pot petrece în programul de schimb internațional la una din cele 45 universități partenere.

school of economics riga

Criterii de participare:

  • Candidaţii trebuie să absolvească studiile liceale pînă în iulie 2016;
  • Nota minimă la matematică şi limba engleză: 7 din 10;
  • Experienţa unui an universitar va fi considerată drept avantaj.

Procesul de admitere:

  1. 8 Aprilie 2016 – termenul limită pentru aplicarea online;
  2. 23 Aprilie 2016 – examenul de admitere (limba engleză, matematică și aptitudini logice);
  3. 9-20 Mai 2016 – candidații care au trecut cu succes examenul de admitere vor fi invitați la interviuri.

Decizia finală: 26 Mai 2016 – lista studenților admiși va fi publicată pe site-ul universității.

Începutul anului academic: 22 August 2016.

Pentru detalii:
[email protected]– Olga Gustiuc, Country Manager for Moldova.

Telegram