Satul de Crăciun
Начало: 03/12/2014 - 11:00
Конец: 08/01/2015 - 21:00
Место: VATRA. Traseul Chisinau-Ungheni, km 32., Bucovăţ
Цена: free
FACEBOOK

Pînă pe 8 ianuarie 2015 la Centrul Cultural VATRA se va desfăşura festivalul etno-folcloric „Satul de Crăciun”, care vă aşteaptă în ospeţie. Festivalul readuce tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă într-o atmosferă de poveste a satului de altădată.

Pe 6, 7, 8 ianuarie, programul Satului de Crăciun va cuprinde o serie de activități tematice, printre care spectacole de colinde și urături, muzică folclorică, târg de cadouri, ateliere de creaţie pentru copii şi o adevărată pârtie.

Crăciunul în stil vechi este frumoasa sărbătoare, când o parte din populaţia Republicii Moldova sărbătoreşte Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. De aceea, îi aşteptăm pe toţi cu un program special de Crăciun, 7 ianuarie, începând cu ora 14:00 până la 17:00, susţinut de Ansamblul Româncuţa din satul Tătărăşti şi Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură din Ratuş. Aceştia vor veni cu o serie de colinde şi urături din străbuni, dar şi înscenări ale obiceiurilor Capra şi Cerbul. Vatra propune vizitatorilor o gamă largă de bucate tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă, printre care plăcintele coapte pe vatră, bucatele din carne de porc, servite cu deliciosul vin fiert.

Departe de zgomotul orașului, la Vatra este amenajată şi o pârtie, unde sunt aşteptaţi
vizitatorii cu săniuţele lor împreună cu prietenii, familia şi copiii. De asemenea, aici pot închiria sau procura sănii, participând la adevărate trasee turistice şi o luptă cu bulgări de zăpadă.

Vizitatorii sunt aşteptaţi pe 6, 7, 8 ianuarie începând cu orele 12:00. Intrarea este liberă.

Telegram