„Modelează-ți povestea” la Workshop Minimest, în Chișinău
Telegram

Poveștile de la gura sobei și personajele preferate din acestea pot prinde formă și culoare, în special în cadrul unui atelier de animație unde picii pot să-și dea frâu liber imaginației.

Minim'est 1

Este vorba despre Workshop Minimest, din cadrul Festivalului de animație Anim’est, care va avea loc la Chișinău, în perioada 27-31 octombrie.

Minim'est 2

Astfel, timp de două ore în fiecare zi, cei mici vor descoperi din secretele animației fiind ghidați de Vasile Alboiu, un artist grafic, vizual, producător, scenograf și regizor. Acum trei ani, acesta a mai susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego, în cadrul Anim’est 2011 București, iar filmulețele rezultate atunci pot fi văzute aici:

La workshop sunt invitați să aplice copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Tot ce trebuie să facă este să modeleze un personaj de poveste din plastilină, să-i facă o poză și s-o trimită pe adresa [email protected], incluzând în subiectul mesajului textul Workshop Minimest Chișinău.

Minim'est 3

Workshop-ul va avea tematica „Modelează-ţi povestea” și în cadrul acestuia copiii vor învăța tehnica stop-motion cu plastilină. Înscrierile se vor desfăşura în perioada 1-20 octombrie, iar numele celor 12 fericiți participanți vor fi anunțate pe 24 octombrie. Întreaga experiență din cadrul atelierului va fi încununată cu proiecțiile Minimest 2014 din 1-2 noiembrie, pregătite special pentru cei mici.

Minim'est 4

Până acum, în cadrul Anim’est, au mai fost organizate peste 20 workshop-uri pentru copii și tineri animatori, dar şi zeci de masterclass-uri. Iar începând cu 2011, are loc și un atelier extins în afara festivalului, Animation Worksheep, destinat tinerilor animatori din România şi Republica Moldova. Mai mult, Anim’est vrea să extindă această platforma educaţională, astfel încât Animation Worksheep să devină un atelier permanent de film de animaţie, cu training-uri, masterclass-uri şi workshop-uri pe întreg parcursul anului.

Telegram